Kocsis-Cake Olivio elhagyja a Párbeszédet és a DK-hoz csatlakozik

  • narancs.hu
  • 2023. január 20.

Belpol

Bennük látja a kormányváltás legnagyobb esélyét.

A Demokratikus Koalícióban (DK) folytatja a politizálást a Párbeszéd pártigazgatója és korábbi országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio – írja a hvg.hu. A politikus ezt péntek délelőtt jelentette be a Facebook-oldalán.

A Párbeszéd pártigazgatója posztjában úgy fogalmazott: „A 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben.” Kocsis-Cake úgy véli, a választók is a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy ő maga is.

Folytatom azt a munkát, amit már országgyűlési képviselőként elkezdtem, de mostantól a DK közösségének tagjaként. Négy...

Posted by Kocsis-Cake Olivio on Friday, January 20, 2023

A DK péntek délelőtt közleményben üdvözölte Kocsis-Caket. Mint írták, büszkék arra, hogy egy olyan emberrel bővült a DK közössége, aki szívén viseli hazánk természeti értékeinek sorsát, és már sokszor bizonyított a zöldpolitika és a klímavédelem terén.

A Párbeszéd közleményben azt írta, sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és

jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem „egymásra utalt közösségek kannibalizálására” irányul.

A Párbeszéd szerint „az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn.”

Az elmúlt hónapokban több ellenzéki képviselő is átigazolt a DK-hoz, csak tavaly novemberben négyen csatlakoztak hozzájuk más pártokból. Decemberben a Momentum egyik alapítója, Buzinkay György is belépett a DK-ba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk