Újabb momentumos csatlakozott a DK-hoz

  • narancs.hu
  • 2022. december 16.

Belpol

Sződliget polgármestere, Juhász Béla is átállt.

„A Demokratikus Koalíció ma a legerősebb és »legeurópaibb« ellenzéki párt Magyarországon. Az a politikai erő, amely alkalmas és képes a Fidesz-KDNP korrupt és Magyarországot szociálisan, gazdaságilag és politikailag katasztrófába sodró, hazug rendszerének leváltására. Az a politikai erő, amely alternatívát kínál a vidéki magyar társadalomnak is, a jobb életre. Arra, hogy hazánkat visszavezeti Európába és egy fejlődő, demokratikus és szabad országgá teszi. Ezek a célok pedig az én politikai értékrendemmel teljes egészében összhangban vannak” – írja Juhász Béla, Sződliget polgármestere a Facebookon.

A posztban azt jelentette be a Pest megyei települést 12 éve vezető politikus, hogy csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz.

A DK által kiadott közlemény átlépési hullámról ír, és valóban nem Juhász Béla az első momentumos, aki így döntött, ugyanakkor némi szembeforgalom is tapasztalható a pártot váltó ellenzékiek mozgásában.

A Demokratikus Koalíció büszke Juhász Béla döntésére, a párt szerint „egyre több településen ismerik fel: a Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az Orbán Viktor által magára hagyott, rezsiemeléssel küzdő kistelepülések újra a biztonság és a jólét szigetei legyenek az ott élők számára”.

 

 Juhász döntése – a poszt alatti hozzászólások tanúsága szerint – megosztja a szimpatizánsait.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?