Hétfőtől egy hétig sztrájkolnak a tanárok, Maruzsa tárgyalni hívta a szakszervezeteket

  • narancs.hu
  • 2023. január 20.

Belpol

Az államtitkár szerint az intézményvezetők és a tankerületek mindent megtesznek az elégséges szolgáltatás biztosításáért a sztrájknapokon.

Január 23-tól egyhetes munkabeszüntetéssel folytatják a tiltakozást a pedagógusok. A sztrájkhét részleteit még január 10-én a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tette közzé a nedolgozzingyen.hu-n. 

Az időpont azért fontos, mivel így a tiltakozások csak a nyolcadikosok hétvégén esedékes középiskolai felvételije után indulnak,

„tehát a sztrájk nem veszélyezteti a továbbtanulásukat, ezzel is támogatva a diákokat és a szülőket.” 

Az egészhetes sztrájkot január 16-án 16 óráig kellett bejelenteni. A hét napon át tartó munkabeszüntetés január 31-én, az első figyelmeztető sztrájk évfordulóján ér majd véget.

A Belügyminisztérium pénteken azt közölte: Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár Január 26-ára összehívta a sztrájkbizottság következő ülését.

A tárca közleményében azt írta: a Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete részére megküldött meghívóban az államtitkár felhívta a szakszervezeti vezetők figyelmét arra, hogy a január 23-ától meghirdetett országos sztrájknapokon a köznevelési intézményekben az intézményvezetők és a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatások teljes körű biztosításáért mindent megtesznek.

A Belügyminisztérium közleményében hangsúlyozta, a helyi sztrájkbizottságot, illetve sztrájkszervezőt terhelő kötelezettségek betartása a tanulók érdekeinek védelmét kell szolgálnia, a gyermekek semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk