Könyvelők egyesülete: "Kevesen vagyunk az ország statáriális megadóztatásának végrehajtásához"

Belpol

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleményben ír arról, hogy "minden idők legnagyobb adóemelése megroppantja a könyvelői szakmát is."

 

 Minden idők legnagyobb adóemelése bontakozott ki az elmúlt hetekben, amit most már rezsiválság is kísér - adta ki közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

A megnövelt adókat könyvelők vallják majd be, akik közül sokan katásként adóztak, az MKOE részéről az ő egzisztenciájukért is aggódunk 

- tették hozzá.

"Ebben a helyzetben visszautasítunk minden bagatellizálást és találgatást arról, hogy hány perc alatt és mit lehet megoldania egy könyvelőknek. Az elmúlt napokban azt láttuk, hogy minden könyvelő - az aktuális feladatai, vagy a szabadsága terhére - igyekezett tájékoztatást adni a kialakult helyzetről" -magyarázzák.

Az egyesület szerint ráadásul a könyvelők számára nincs szó valódi üzleti lehetőségről, mert az ilyen kényszerkereslet mindig torz üzletmenethez vezet. Hozzáteszik:

Sajnos tudomásul kell venni, hogy kevesen vagyunk az ország statáriális megadóztatásának végrehajtásához, ezért türelmet szeretnénk kérni.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk