Korlátozza a Facebook a Partizán műsorainak elérését

  • narancs.hu
  • 2021. december 20.

Belpol

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőivel készült tartalmat törölték.

A Partizán a Facebookon osztott meg sajtóközleményt, miszerint a közösségi oldal korlátozza műsoraik elérését. A Partizán társalgó közel 23 ezer tagot jegyez, a csoport adminisztrátorai november 26-án szembesültek a közösségi oldal által bevezetett korlátozásokkal. A Facebook a Közösségi Alapelvek állítólagos megsértésére hivatkozott.

 A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőivel készült videóriportot nemrégiben figyelmeztetés nélkül távolították el, a YouTube-on viszont továbbra is megtekinthető az anyag - olvasható a Partizán Facebook-bejegyzésében. A riportban az interjúalanyok hangot is adtak a Facebook Közösségi Alapelvek betartatásával kapcsolatos aggályaiknak. A műsorban arról kérdezték a mozgalom vezetőit, mit gondolnak a társadalomról, a politikáról, illetve az ország jelenéről és jövőjéről.

A közéleti-politikai csatorna szükségesnek tartja az állampolgárok közötti párbeszéd felerősítését, ugyanakkor visszautasítja, hogy bármilyen módon támogatná a szélsőséges, gyűlöletkeltő szervezetek munkáját. "A Partizán közel egy hónapja küzd, hogy kapcsolatba léphessen a Facebook egy olyan képviselőjével, aki hajlandó érdemi párbeszédet folytatni a csatorna képviselőivel, hogy a vitatott videóriport tartalmi felülvizsgálatával tisztázódjon a Facebook magyarul nem beszélő revizorai által előállított félreértés" - írták a Facebook-posztban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk