Kovács Gergely adna egy képviselői helyet az előválasztáson második civil jelöltnek

  • narancs.hu
  • 2024. április 18.

Belpol

Visi Piroska egyelőre nem mondott igent a lehetőségre, még átgondolja. 

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke, a XII. kerületi ellenzéki előválasztás nyertese a Válasz Online podcastjában arról beszélt, hogy számára „tök oké”, hogy az előválasztáson másodikként végzett Visi Piroska a Kutyapárt kontójára induljon képviselőjelöltként a kerületben. 

Az előválasztáson Kovács Gergely 3829, a civil szervezetek jelöltjeként indult Visi Piroska 1276, a momentumos és a DK által is támogatott Farkas Csaba pedig 1161 szavazatot kapott. 

Kovács az adásban megérdemeltnek nevezte, hogy Visi futott be másodiknak és nem Farkas Csaba, sőt, azt is mondta: „Nekem tök oké, ha abban az egyéni választókerületben, ahol Piroska lakik és tevékenykedik, ő indul. Azt a helyet akkor neki adjuk, hogy ott induljon el és legyen képviselő.”

Az adásban Visi Piroska nem csapott le azonnal a lehetőségre, mondván civil egyesülete tagjaival is át kell még beszélnie ezt, s neki is át kell gondolnia, önkormányzati képviselőként tudna-e a leghasznosabb lenni.

Kovács Gergelynek a XII. kerületi polgármesteri székért a fideszes Fonti Krisztinával kell majd megmérkőznie az önkormányzati választáson. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.