Kövér László szerint tőlünk nyugatra "a halál kultúrája terjed"

Belpol

A házelnök Zalakaroson mondott elég kacifántos beszédet.

Zalakaros jubileumi ünnepségén beszélt csütörtök este az Országgyűlés elnöke, és azon túl, hogy kiemelte, a fürdőváros elmúlt negyedszázada micsoda sikertörténet, hosszasan ecsetelte azt, hogy Magyarország kivételével hogyan is dől romba éppen az Európai Unió.

Kövér arról bezsélt, hogy  Zalakaros és Magyarország történetében felismerhető az az európai sikertörténet is, amely a második világháború pokoli szenvedései után békét, biztonságot, szabadságot és jólétet teremtett, az európai nemzeti államok demokratikus együttműködésén alapult. "Mindez ma súlyos veszélybe került, de nem engedhetjük elrontani sikereinket sem Zalakaroson, sem Magyarországon, sem Európában "- tette hozzá a házelnök.

"Tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországnak csak akkor van jövője, ha egyszerre emelkedik a vidék a várossal, a városok a fővárossal, az elszakított nemzetrészek az anyaországgal. Ki kell mondanunk, az Európai Uniót és benne Magyarországot is veszélyek fenyegetik, tőlünk keletre kegyetlen háború zajlik, amely felborította a világ gazdaságát, nincs elég nyersanyag, nincs elég energia, vágtat az infláció" - fogalmazott.

"Olyan háborús karácsonynak néz elébe egész Európa, amilyet a második világégés óta nem élt meg: hideg otthonok, hatalmas drágaság, leálló gyárak, társadalmi méretekben megjelenő nélkülözés, és az ebből fakadó békétlenség és felfordulás fenyeget minden európai társadalmat" - mondta az Országgyűlés elnöke.

"Tőlünk nyugatra egy ideológiai háború dúl, egy istentelen ideológia, a halál kultúrája terjed és a szemünk előtt zajlik  Európa öngyilkossága"

- folytatta Kövér László, hozzátéve, hogy "nekünk, magyaroknak újra két tűz között kell megőriznünk magunkat, megvédenünk mindazt a szellemi és anyagi értéket, ami a miénk."

Kövér László az Európai Uniót fenyegető legsúlyosabb veszélynek azt nevezte, hogy "a brüsszeli bürokraták át akarják alakítani az Európai Uniót egy diktatórikus birodalommá, amely magába akar olvasztani, el akar törölni szabad országokat, önazonosságukra büszke nemzeteket és keresztény gyökérzetű kultúrákat azért, hogy politikailag alávesse, kulturálisan megalázza, gazdaságilag kifossza az Európai Unió mind a 27 tagállamát és 447 millió polgárát". Kifejtette azt is, hoyg szerinte a brüsszeli bürokraták, akiknek a fizetését mi, az Európai Unió polgárai adjuk, nem európai, hanem Európán kívüli érdekeket képviselnek; nem az európai emberek egzisztenciális érdekeiért dolgoznak, hanem Európán kívüli érdekcsoportokat szolgálnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk