Kövér reméli, hogy az EP-választásokon a nemzetállamok Európája győz

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2018. november 25.

Belpol

És nem lesz "népességcsere", nem lesz mód "kevert népességű, kultúra nélküli populáció" kialakítására, vagy a "különböző gender-elméletek" támogatására.

A jövő májusi európai parlamenti (EP) választásokon remélhetőleg a nemzetállamok Európája győz, nem pedig az Európai Unió föderalisztikus koncepciója – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a lengyel közszolgálati hírtelevízióban.

Kövér úgy látja, jövő májusban az EU történetében talán először tartanak olyan EP-választást, amelyen a választók "nem az aktuális kormányzat megítéléséről küldenek egy jelzést", hanem valóban Európa jövőjéről döntenek.

"A választáson eldől, milyen irányban megyünk, egy föderalisztikus állam vagy a nemzetállamok megerősítése felé."

A fideszes politikus a párt programbeszédét előadva úgy fogalmazott, arról van szó, hogy megőrizzük-e a nemzeti kultúránkat, vagy pedig "csináljunk egy népességcserét Európában", és "egy kevert népességű, kultúra nélküli populációt alakítsunk ki", támogassuk-e a családokat, vagy pedig "különböző gender-elméleteket támogassunk", "mossuk-e el a régebbi, nemcsak a keresztény, hanem még a kereszténységnél is régebbi civilizációs értékeket".

"Erről fognak az európai emberek dönteni, remélem, a mi álláspontunk kerül többségbe."

Kövér egyenesen "rosszindulatú, politikai célzatú rágalomnak" nevezte azokat a nyugati médiában közölt nézeteket, miszerint Lengyelország vagy Magyarország az Egyesült Királysághoz hasonlóan az EU elhagyására készülne.

Figyelmébe ajánljuk