Kövért is Rogán helikopterese reptette

  • narancs.hu
  • 2019. június 3.

Belpol

A házelnök Rómába utazott a bérelt repülőn.

Április elején nyolcfős delegáció élén utazott Kövér László házelnök Rómába egy bérelt repülővel.

Az Országgyűlés Hivatala 2019. március 23-án repülőgép bérlésére kötött szerződést a Fly-Coop Kft.-vel a parlament nyilvános szerződéslistája szerint.  A repülőt április 2.-a és 4.-e közötti időszakra bérelték, melyért 6,8 millió forintot fizetett ki az Országgyűlés – írja az Mfor.hu.

Az Országgyűlés Hivatala Kövér László vezette országgyűlési küldöttség római útjára bérelte a repülőgépet. Házelnök úr nyolcfős delegáció élén 2019. április 2-4 között tett hivatalos kétoldalú látogatást Rómában az olasz parlament szenátusa elnökének meghívására. A házelnököt elkísérte Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, a magyar-olasz baráti tagozat elnöke és Selmeczi Gabriella képviselő, a magyar-olasz baráti tagozat tagja is – válaszolta a lap megkeresésére az országgyűlés hivatala.

A Fly-Coop Kft. nem először reptet politikai vezetőket. Ez a társaság vitte helikopterrel Rogán Antalt és feleségét 2016 őszén Szabó Zsófi celeb vidéki esküvőjére. A  cég akkor azt mondta a sztorit elsőként lehozó Népszabadságnak, hogy ők ajánlották fel Rogán Cecíliának, hogy visszahozzák őket az esküvő helyszínéről, Mándokról, hogy ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk. A Fly-Coop a Nakama & Partners ügyfele, amelynek Rogán Cecília az egyik tulajdonosa, a két cég pedig az út költségeit elbarterezte egymással.

A Fly-Coop zsíros szerződést kötött 2018-ban az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK) is a Népszava cikke szerint. A kontraktus értelmében évi 300 millió forintot kap a társaság akkor is, ha nem szállnak fel a repülőtérről. Az Országos Vérellátó Szolgálatnak állnak rendelkezésre, amiért havi 25 millió forint kaptak rendelkezésre állási díjként.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.