Közel 300 milliós nyereséggel zárta az előző évet Szijjártó feleségének cége

  • narancs.hu
  • 2021. június 1.

Belpol

Honlap az nincs, de a megrendelők így is megtalálják az Interior Design Kft.-t.

Sejthető volt, hogy jól teljesít Szijjártó-Nagy Szilvia Interior Design Kft. nevű cége, mivel a vállalkozás indulása után 9 hónappal már egy Porsche Cayenne-t lízingelt. Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter felesége 2019 nyarán szállt be a belsőépítészeti bizniszbe és bár a vállalkozás honlapja még mindig nem üzemel, a megrendelők megtalálják a céget –írja a 24.hu, mely utánaznézett a vállalkozás üzleti beszámolójának.

2020-at az Interior Design Kft. 1 milliárd 318 millió forintos nettó árbevétellel és 294,2 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Az üzletasszony a haszon csaknem egészét, 285 millió forintot osztalékként vesz ki cégéből, amely működése első teljes évében átlagosan havi csaknem 110 millió forintos bevételt és havi 24,5 millió forintos nyereséget termelt.

Szijjártó-Nagy Szilviát tavaly a lap írásban kérdezte arról, hogy ő fizetett-e a nagy port felvert adriai jachtozást, de választ nem kaptak. Szijjártó Pétert és családját 2020 augusztusában az Átlátszó munkatársa fotózta le Magyarország egyik leggazdagabb emberének, Szíjj Lászlónak a jachtján a Kornati-szigetek alatt. A külügyminiszter idén leadott vagyonbevallásából sem derült ki egyértelműen, milyen körülmények között élvezte a közpénzes megbízásokkal százmilliárdos nagyságrendben ellátott üzletember vendégszeretetét.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk