Új utcanevekkel adna fricskát a IX. kerület a Fudannak

  • narancs.hu
  • 2021. június 1.

Belpol

Lesz Dalai Láma utca és Szabad Hongkong út is. 

Átnevezte a Ferencvárosi Önkormányzat azokat az utcákat, ahová a kormány tervei szerint a Fudan Egyetemet építenék fel - írja a Telex. 

A lap beszámolója szerint 

Hídépítő utcából Dalai Láma utca, a Helyi Kikötő útból pedig Ujgur Mártírok útja lett. 

Az új utcatáblákat kedden délelőtt szerelték fel. 

A lap megkeresésére az önkormányzat még nem reagált, de Baranyi Krisztina kerületi polgármester szerdán sajtótájékoztatót tart Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel a közterület-átnevezésekről. A Telex által idézett meghívó szerint a már említett utak mellett lesz Szabad Hongkong út és Hszie Si-kuang püspök út is. 

A Fudan építése körül hónapok óta óriási viták zajlanak, Baranyi és Karácsony beszámolója szerint a kormány  az eredetileg tervezett úgynevezett Diákváros projekt területéből vonna el, hogy megépülhessen hitelből a kínai egyetem. 

Az ügyben népszavazást is szerettek volna tartani, de idén a veszélyhelyzet miatt azt várhatóan nem tudják lebonyolítani, ezért – a kormány nemzeti konzultációjának mintájára – fővárosi konzultációt tartanának a budapestiekkel. 

Június 5-re Jámbor András és a Szikra Mozgalom kormányellenes tüntetést is hirdetett. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk