Közel négymilliárd forintot ad az állam az Óbudai Egyetemnek

Belpol

Képzésfejlesztésre.

A nemzetközi versenyképesség, a digitalizáció, valamint az energiahatékonyság növelése a célja annak az Óbudai Egyetemen induló projektnek, amelyre a kormány csaknem négymilliárd forint fejlesztési forrást biztosít - ezt az egyetem tudatta az MTI-vel.

 A közlemény szerint "Magyarország kormánya 3,931 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a Széchenyi Terv Plusz keretein belül a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve megvalósítására létrehozott alapból az intézmény képzési színvonalának emelésére"

A fejlesztés indokaként arra hivatkoznak, hogy a koronavírus-járvány rámutatott arra, hogy az oktatásban is minél rugalmasabb és gyorsabban alkalmazkodni kész kompetenciákra van szükség. Így a komoly állami összeget elnyerő, "Gyakorlatorientált képzésfejlesztés az Óbudai Egyetemen az Ipar 4.0 jegyében" című pályázatuk legfontosabb elemei között szerepel a digitális oktatás feltételeinek javítása, az ehhez kapcsolódó tananyagok, a készségek és kulcskompetenciák, valamint a műszaki háttér fejlesztése, emellett az építési beruházások esetében a zöld átállás is.

Hozzáteszik, hogy az elnyert támogatásból infrastrukturális fejlesztésekre, előadótermek átépítésére, valamint digitális eszközök beszerzésére is jut forrás. Például a gyakorlati oktatást szolgáló épületek energiahatékony átalakítására több mint 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk