Kubatov megüzente Baranyi Krisztinának, jó lesz, ha jóban lesznek

  • narancs.hu
  • 2020. január 6.

Belpol

És lényegében feltételt is szabott: annyi támogatást kér az FTC az önkormányzattól, amennyit adó formájában befizet. "Azt kérjük a polgármester asszonytól, hogy ne nyerjen a Fradin, hanem hozzuk ki nullára..."

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, mint a Ferencváros elnöke a Groupama Arénában nagy plénum előtt értékelte még év végén a zöld-fehérek 2019-es „Aranyévét”szúrta ki a 24.hu. Szólt a 120 éves klub labdarúgó csapatáról, a hokisokról, vízilabdáról, és így tovább.

Kubatov az érdemek felsorolásán túl, egyéb méltatások mellett üzent Ferencváros önkormányzatának is. Mindez nyilván azért érdekes, mert a 2019-es önkormányzati választás eredményeként a IX. kerület is ellenzékivé vált, miközben a korábbi fideszes polgármester, Bácskai János az FTC elnökségi tagja volt korábban és az is maradt.

Kubatov Gábor úgy fogalmazott, "sokan kérdezték, milyen lesz a klub viszonya Baranyi Krisztinával és Ferencváros újjá alakuló önkormányzatával. Azt szeretném mondani, hogy ez a Fradi és nem a politika. Mi jó viszonyra törekszünk a polgármester asszonnyal. A mi érdekünk az, hogy normálisan tudjunk működni a kerületben. Mi nem kívánunk többet. Az előző polgármesterrel is abban állapodtunk meg, hogy amennyi adót a stadion, a cégeink után befizet a Fradi a kerületnek, azt támogatásként adja vissza a kerület. Nem kérünk többet. Azt kérjük a polgármester asszonytól, hogy ne nyerjen a Fradin, hanem hozzuk ki nullára és akkor mi is elégedettek vagyunk és szerintem ő is elégedett lehet."

Kubatov szerint azért érdeke mindkét félnek a jó viszony, mert „a 9. kerület lakósságának a hetven százaléka pozitívan értékelte a Fradit, Ferencváros lakósságának egyharmada egyszer már járt a Groupama Arénában”.

Neked ajánljuk