Külön biztonsági őr vigyázza a jegybank Csodaszarvas-szobrát

  • narancs.hu
  • 2023. március 23.

Belpol

Azt nem sikerült kideríteni, hogy a védelem mennyibe kerül. 

Sátor áll a Krisztina körútun, a Magyar Nemzeti Bank tulajdonolta egykori Postapalota melletti füves területen, a Csodaszarvas-szobor tövében – írja a hvg.hu

A portál szerint a sátor tartósan ott van, vélelmezhetően azért, hogy az ott szolgáló biztonsági őrnek legyen helye. Az őr feladata minden bizonnyal a 199,5 millió forintért a jegybank által megrendelt és tavaly elhelyezett, 11 méteres, több mint 15 tonnás műalkotás őrzés-védelme. 

 
A Csodaszarvas elnevezésű szobor, Szőke Gábor Miklós alkotása (2022) az egykori Postapalota műemléki védettséget élvező felújított épületének kertjében. A szobor a megújulást, útmutatást, a bőség és boldogság keresését szimbolizálja, a Pénzmúzeum missziójának, a pénzügyi tudatosság fejlesztésének jelképe. A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont (b) a főváros XII. kerületében, a Krisztina körút 6. szám alatti palotában kapott helyet, amely Sándy Gyula tervei szerint eklektikus–szecessziós stílusban épült 1926-ban a Magyar Királyi Posta igazgatósági épületeként. Fotó: Branstetter Sándor / MTVA/Bizományosi:
 

A lap szerint egy rendes székre már nem jutott pénz, hanem egy raklap-tákolmány ül a 200 milliós szobor és a 32 milliárdos palota mellett. A hvg.hu kérdéseket küldött a Pénzmúzeumnak és a jegybanknak: arra volt kíváncsi, hogy mennyibe került a védelem a szobor számára, és mi indokolja. Eddig nem érkezett válasz. 

A képeket itt tekintheti meg.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.