L. Simon László feleségének két cége 135 millió forint EU-s támogatást kapott

  • narancs.hu
  • 2020.10.26 12:15

Belpol

Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című pályázaton. Az országgyűlési képviselő azt mondta, „Nekem erről nincs információm. Nem is foglalkozom a cégek pénzügyeivel."

135 millió forintnyi EU-s támogatást kapott L. Simon László feleségének két cége – írja Blikk.

A hivatalos kormányzati honlap adatbázisa szerint a Simon és Simon Kft. 32 millió forintot, míg az Agárdi Aratrum Ktf. 103 millió forintnyi támogatást nyert az agrár-környezetgazdálkodási  (AKG) kifizetés című pályázaton. Az előbbi támogatást júliusban, az utóbbit szeptemberben nyerték el.

Bár L. Simon már korábban kiszállt a Simon és Simon Kft.-ből, de az Agárdi Aratrum Kft.-ben tulajdonosként szerepel.

A lap megkereste az országgyűlési képviselőt, mondjon valamit a támogatásokról, például hogy azt mire kapta pontosabban a két cég, L. Simon nem nyilatkozott, csak annyit fűzött az ügyhöz, hogy „Nekem erről nincs információm. Nem is foglalkozom a cégek pénzügyeivel. Én nem kaptam semmilyen támogatást, nem is igényeltem.”

Ám L. Simon felesége, Vass Eszter a lap érdeklődésére elmondta, hogy nem nyertek szeptemberben újabb támogatást, szerinte a honlapon több év együttes támogatásának az összegei lehetnek, amelybe beletartoznak a művelésbe vont területek után automatikusan járó területalapú és zöldítési támogatások, illetve az AKG-támogatások. Az AKG-támogatásokat ugyanis öt évre ítélték meg, és azt éves bontásban kapják.

Vass Eszter szerint a két cég az elmúlt években összesen 29,3 millió forint területalapú támogatást kapott, zöldítésre 15 milliót, gyümölcstermesztésre 5,8 milliót, extenzív termesztésre 5,7 milliót, az AKG részeként pedig 76,5 milliót.

(Blikk)

Neked ajánljuk