L. Simon László szerint értelmezés áldozata lett

  • narancs.hu
  • 2023. november 15.

Belpol

A kirúgott múzeumigazgató továbbra is úgy gondolja, helyes az a homofóbtörvény, ami alapján kirúgták.

Valószínűleg maga L. Simon László sem gondolta volna, hogy ekkora aktualitása lesz élő beszélgetésének az LMP-társelnök Ungár Péterrel Szombathelyen, de miután egy héttel ezelőtt Csák János kirúgta a Nemzeti Múzeum éléről a homofóbtörvény be nem tartása miatt, hirtelen igazán fontosak lettek az egykori államtitkár gondolatai. L. Simont többek közt a Telex is megnézte, de nekik nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseikre. Ezzel szemben Ungárral hosszan beszélgetett, amiből kiderült, hogy

  • mentora, Schmidt Mária azt tanácsolta neki, itt se szólaljon meg.
  • továbbra is helyesnek tartja az általa is megszavazott, homofób részekkel tarkított pedofiltörvényt annak ellenére, hogy ez alapján rúgták ki. Mint mondta, szerinte inkább az értelmezés áldozata lett.
  • a World Press Photo kiállításon „nem szerepelt olyan kép, ami sértette volna a törvény szellemét.”
  • választóvonalhoz érkezett a magyar közélet, át kell gondolni, mit lehet bemutatni egy kiállításon, mi a különbség a cenzúra és a korhatár-besorolás között.
  • úgy véli, a kirúgása nem köthető Fideszen belüli érdekellentétekhez.

Simon Lászlót a Mi Hazánk képviselője, Dúró Dóra által indított lavina sodorta el, ugyanis ő szúrta ki és jelentette, hogy a kiállításon LMBTQ témájú képeket is kiállítottak, tehát csak 18 éven felüleik nézhetnék meg. L. Simon László viszont ennek ellenére sem kéretett személyi igazolványokat a látogatóktól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!