L. Simon László szerint értelmezés áldozata lett

  • narancs.hu
  • 2023. november 15.

Belpol

A kirúgott múzeumigazgató továbbra is úgy gondolja, helyes az a homofóbtörvény, ami alapján kirúgták.

Valószínűleg maga L. Simon László sem gondolta volna, hogy ekkora aktualitása lesz élő beszélgetésének az LMP-társelnök Ungár Péterrel Szombathelyen, de miután egy héttel ezelőtt Csák János kirúgta a Nemzeti Múzeum éléről a homofóbtörvény be nem tartása miatt, hirtelen igazán fontosak lettek az egykori államtitkár gondolatai. L. Simont többek közt a Telex is megnézte, de nekik nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseikre. Ezzel szemben Ungárral hosszan beszélgetett, amiből kiderült, hogy

  • mentora, Schmidt Mária azt tanácsolta neki, itt se szólaljon meg.
  • továbbra is helyesnek tartja az általa is megszavazott, homofób részekkel tarkított pedofiltörvényt annak ellenére, hogy ez alapján rúgták ki. Mint mondta, szerinte inkább az értelmezés áldozata lett.
  • a World Press Photo kiállításon „nem szerepelt olyan kép, ami sértette volna a törvény szellemét.”
  • választóvonalhoz érkezett a magyar közélet, át kell gondolni, mit lehet bemutatni egy kiállításon, mi a különbség a cenzúra és a korhatár-besorolás között.
  • úgy véli, a kirúgása nem köthető Fideszen belüli érdekellentétekhez.

Simon Lászlót a Mi Hazánk képviselője, Dúró Dóra által indított lavina sodorta el, ugyanis ő szúrta ki és jelentette, hogy a kiállításon LMBTQ témájú képeket is kiállítottak, tehát csak 18 éven felüleik nézhetnék meg. L. Simon László viszont ennek ellenére sem kéretett személyi igazolványokat a látogatóktól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk