Corvinusos hallgatók szerveznek tüntetést a kirúgott Ádám Zoltán mellett

  • narancs.hu
  • 2023. november 15.

Belpol

Az azonnali visszavétel mellett átláthatóbb működést is követelnek majd csütörtök este.

Hallgatók tartanak tüntetést Ádám Zoltán, a Corvinus elbocsátott oktatója mellett november 16-án, tehát csütörtökön este 7 órakor az egyetem E jelű épülete előtt.

A „Hallgatói Összefogás” szervezői elfogadhatatlannak tartják, hogy Ádámot elbocsátottak, amiért etikai vizsgálatot indított egy kivételezett elbánásban részesült hallgató ügyében. A szervezők petíciót is indítottak azért, hogy az oktatót vegye vissza az egyetem.

A szervezők azt írják, hogy Ádám elbocsátása nem csak személyes, hanem az egyetem jóhírének okozott kár egyben, ami aláássa a Corvinus etikai alapelveit is. „Szolidaritásra és egységre van most szükségünk, hogy megállítsuk a bizalomvesztést és helyreállítsuk az egyetemi kapcsolatokat. Ki kell állnunk az egyetemi autonómia, a szólásszabadság és a hallgatói és oktatói jogok mellett” - írják.

A tiltakozók, Ádám visszavétele mellett, követelik a hasonló, etikailag kérdéses ügyek alaposabb és tüzetesebb kivizsgálását, és egy megbízható etikai bizottság létrehozását. Követelik továbbá az Ádám Zoltán ügyéhez kapcsolódó minden jegyzőkönyv nyilvánosságra hozását: 

„Egyetemünk nemcsak intézmény, hanem közösség is. Most az a feladatunk, hogy megvédjük ezt a közösséget, és kiálljunk az igazság és az egyetemi értékek mellett. Köszönjük mindenkinek, aki támogatja ezt a kiáltványt, és azoknak, akik részt vesznek az egyetemi közösség védelmében!” 

– áll még az esemény leírásában.

Ádám Zoltánt rendkívüli felmondással bocsátották el október 24-én, miután panaszt tett, amiért az egyetem vezetése kivételezett egy hallgatóval, aki befolyásos kapcsolatokkal rendelkezik.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?