Lázár János a HÉV gondjairól: „Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás”

  • narancs.hu
  • 2024. október 9.

Belpol

Budapestet az elmúlt években csak a kormány fejlesztette - viccelődött a miniszter.

Indulatból posztol a miniszter. Lázár János szerda délután nagy hévvel reagált Vitézy Dávid posztjára, amelyben az egykori közlekedési államtitkár a HÉV-ritkításokat kéri számon a Fidesz tárcavezetőjén. Homofób, gyűlölködő felütésű posztja így szól: „Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban. Ilyenkor persze hazudnak is. Az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban! Minden más állítás nettó hazugság” - állítja Lázár.

A HÉV-ritkításokról szóló javaslatot a hvg.hu szellőztette meg, a dokumentumokba Vitézy Dávid is betekintett. Lázár János szerint ezekből egy szó sem igaz: „Arról viszont döntött Orbán Viktor és kabinetje, hogy több száz milliárdból fejlesztjük a pályát és a járműparkot.”

Lázár leszögezi, hogy nem akar együtt dolgozni Vitézyvel, és megjegyzi, hogy hiába támogatta a Fidesz, alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben: „A jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni. Aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.” Lázár János szerint Budapestet az elmúlt években csak a kormány fejlesztette, miközben „a világpolgár urbanisták, ilyen-olyan szakértelemmel nem rendelkező szakértők, város makettek utcáin felnövő, a Facebookot látványtervekkel kitapétázó ifjak semmit sem tettek Budapestért.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Több száz millió forintba került Vácnak az árvízi védekezés, pedig volt lehetősége, hogy mobilgátat építsen

Az előző, fideszes városvezetés ideje alatt elindult a mobilgátfejlesztés, 2,2 milliárd forintos támogatási szerződést kötöttek a kormánnyal, de végül a projekt meghiúsult, ráadásul több mint 70 millió forintot vissza is kellett fizetni. Szeptemberben óriási erőfeszítések és nem kevés pénz árán sikerült csak a védekezést megoldani.