Lázár-Vitézy adok-kapok a MÁV romjai felett

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 27.

Belpol

"A miniszteri felelősségedről egy szót sem ejtesz" – dobta vissza a labdát Vitézy Lázárnak a vasútvonalak meghibásodása miatt kialakult online vitájukban.

A közösségi médiában reagált Vitézy Dávid Lázár János megszólalására. Az építési és közlekedési miniszter kedd délelőtt kétnapnyi hallgatás után jelentkezett be először azzal kapcsolatban, hogy a Keleti pályaudvart másfél napra teljesen lebénította egy kisiklott Intercity, majd több vonalon is összeomlott a vasúti közlekedés.

Lázár bejegyzésében a „pánikkeltő és uszító” sajtótermékek mellett Vitézyt is bírálta. Azt írta, hogy ő „Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen. Közlekedési szakértőként folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat, azokat, akik valóban mozgásban tarják az országot.”

Vitézy szerint tény, hogy cinikus megjegyzéseivel Lázár állította le az érintett vonalszakasz fejlesztését, erre nyilvános bizonyítékok is vannak. Emiatt meglepőnek tartja, hogy a miniszter reakciójában megint csak támad – írja összefoglalójában a 444.

„A másfél napnyi hallgatás után megírt posztodban egyszerre próbálsz a vasutasok, a meleg időjárás, a velem való vitád, a pártod és még ki tudja ki mindenki mögé bújni, csak hogy a miniszteri felelősségedről ne ejts egy árva szót se.”

Vitézy szerint

Lázárnak nem vele van vitája, hanem minden olyan dolgozóval és utassal, akik a sorozatos rossz döntései következményeit kénytelen elszenvedni.

A MÁV évek óta nem volt olyan nehéz helyzetben, mint a szombattól hétfőig tartó 72 órában. A vasúttársaságnak két síntöréssel, két halálos gázolással és az ország legfontosabb pályaudvarának megbénulásával kellett megküzdenie. Lázár a kritikus időszakban végig hallgatott, csak azután szólalt meg, hogy újra megindult a forgalom a Keleti pályaudvaron.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A költő kertje - megnéztük Berzsenyi Dániel felújítás alatt álló kúriáját Niklán (FOTÓK)

Ha kiment a kert végébe, fel a temetődombra (ahol később a sírja áll), és északnyugat felé nézett, tizenöt kilométerre a Balatont láthatta és a Keszthelyi-medencét. Ha tovább is látott volna, mintegy hetvenöt kilométernyire, ott a szülőfaluja. Osztályrészeként lett kies szőleje, arany kalásszal bíztató földje: szeretett Szabadság lakta hajlékát.