A rendőrség is úszik az adósságban

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 27.

Belpol

Egyes szervei összesen több mint 13 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak. 

Jelenleg a Készenléti Rendőrség, az ORFK és a BRFK adóssága a legnagyobb a költségvetési intézmények közül, amelyek összesített adósságállománya mwgközelíti a 80 milliárd forintot.

Összesen több mint 13 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak a rendőrség egyes szervei.

A Készenléti Rendőrség 5,5 milliárddal tartozik, és ezzel az egészségügyi intézmények tavasszal végrehajtott adósságkonszolidációját követően a legnagyobb adóssá vált a költségvetési intézmények közül.

A szerv adóssága csak a múlt hónapban 774 millió forinttal nőtt – írja a Népszava. A készenlétiseket a sorban az ORFK (4,2 milliárd forint), majd a BRFK (4 milliárd forint) követi.

A tavaszi adósságrendezés nyomán a kórházak a lista negyedik helyétől jelennek meg, ezt a sort csak a kormányhivatalok 1,9 milliárdos összesített tartozása töri meg.

A Magyar Államkincstár adatai szerint július végén 79,4 milliárd forint volt a költségvetési intézmények kifizetetlen és lejárt tartozása, ami 400 millió forinttal kevesebb, mint az előző hónapban. Ez kevesebb, mint a történelmi rekordot jelentő márciusi, 134 milliárd forintos összeg, ami az egészségügyi intézmények gyors eladósodása miatt következett be.

A 79,4 milliárd forintból az egészségügyi intézmények tartozása 46,8 milliárd forint volt, ami az intézményi tartozásállomány 62 százaléka, és továbbra is azt jelzi, hogy a kórházak súlyos forráshiánnyal küzdenek. Júliusban a MÁK adatai szerint a kórházak adósságállománya összesen 1,3 milliárd forinttal csökkent, viszont több nagy centrumkórház adóssága nőtt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A költő kertje - megnéztük Berzsenyi Dániel felújítás alatt álló kúriáját Niklán (FOTÓK)

Ha kiment a kert végébe, fel a temetődombra (ahol később a sírja áll), és északnyugat felé nézett, tizenöt kilométerre a Balatont láthatta és a Keszthelyi-medencét. Ha tovább is látott volna, mintegy hetvenöt kilométernyire, ott a szülőfaluja. Osztályrészeként lett kies szőleje, arany kalásszal bíztató földje: szeretett Szabadság lakta hajlékát.