Lázár János reagált a vasúti közlekedés összeomlására, és gyorsan neki is ment Vitézynek

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 27.

Belpol

A miniszter szerint „árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen.”

„A MÁV-os kollégák legfrissebb tájékoztatása szerint a keleti országrész irányába, illetve Pécs és Bécs felé teljesen helyreállt a vasúti közlekedés. A teljes országra kiterjedő rendkívüli váltóvizsgálatok a nyugati irányba vezető pályaszakaszokon még tartanak, így azokon ma délre várható a menetrendszerű közlekedés visszaállása” – tudatta Facebook-oldalán Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki először szólalt meg azóta, hogy vasárnap este megbénult a Keleti pályaudvar, majd több vonalon is összeomlott vasúti közlekedés.

A miniszter bejegyzésében megköszönte az utasok türelmét, valamint annak több a több mint száz vasutasnak a munkáját, akik „feszített tempóban dolgoztak a helyzet megoldásán és a zavarok elhárításán.” „Köszönjük azoknak a médiatermékeknek a munkáját is, akik gyors és korrekt tájékoztatást adtak, ellentétben azokkal az orgánumokkal, akik néhány politikussal együtt a pánikkeltést és uszítást választották” – folytatta Lázár János, majd Vitézy Dávidnak, „Magyarország legaktívabban facebookozó szakértőjének” is odaszólt, aki szerinte bár

„egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen.”

Vitézy Dávid a Keletinél történt baleset után Facebook-oldalán arról írt, „itt most a cinikusan vigyorogva másokra mutogatás, beszólogatás és a klímaváltozásra hivatkozás kevés lesz,” majd hétfőn egy tervrajzot is megosztott abból a 2022-es engedélyezési tervből, amely annak a „vasúti váltókörzetnek az újjáépítésére és cseréjére készült”, ahol vasárnap eltört a váltó. A volt közlekedési államtitkár azt írta, Lázár János húzta ki ezt a cserélendők közül.

Működik a Keleti Pályaudvar A MÁV-os kollégák legfrissebb tájékoztatása szerint a keleti országrész irányába, illetve...

Posted by Lázár János on Tuesday, August 27, 2024
Lázár János szerint viszont azok a fejlesztések, amelyekre Vitézy hivatkozik, „a szankciós infláció” miatt kellett átütemezni, és eddig a hétvégéig egyébként sem valósult volna meg belőlük semmi. „Még akkor sem, ha Vitézy Dávid főpolgármesterség előtti másik álma, a közlekedési minisztersége megvalósul” – tette hozzá a miniszter, majd azt is megjegyezte, hogy „a MÁV pályái és szerelvényei nem Vitézy hiánya vagy az én miniszterségem miatt olyanok, amilyenek, hanem az elmúlt 30 év mulasztásai miatt.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk