Idén a Biodómban lesz a World Press Photo kiállítás

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 27.

Belpol

Az állami intézmények nem merték bevállalni, ezért a szervezők a fővároshoz fordultak.

„Budapesten a művészet szabad, Budapest a létező valóságot senki elől eltiltani nem akarja, ezért, ha már az állami intézmények sora nem vállalta, a Fővárosi Önkormányzat ad otthont az idei World Press Photo kiállításnak” – jelentette be keddi Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

A főpolgármester felidézte, tavaly a Mi Hazánk felhívására „egy ostoba és káros jogszabály alapján” a kormány korlátozta a World Press Photo kiállítást, az állami cenzúra miatt pedig sok intézmény nem merte befogadni az idei tárlatot. A szervezők ezért a fővároshoz fordultak, így végül sikerült megfelelő helyszínt találni.

„Különleges helyszínben állapodtunk meg a szervezőkkel, az idei kiállítás a Biodómban lesz”

– tudatta bejegyzésében Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy az épület a magam módján „Budapest mai összetett valóságáról mesél”. Az idei World Press Photo szeptember 20-a és október 27-e között látogatható. Mint ismert, a tavalyi botrány végül L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának kirúgásához vezetett.

Budapesten a művészet szabad, Budapest a létező valóságot senki elől eltiltani nem akarja, ezért, ha már az állami...

Posted by Karácsony Gergely on Tuesday, August 27, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A költő kertje - megnéztük Berzsenyi Dániel felújítás alatt álló kúriáját Niklán (FOTÓK)

Ha kiment a kert végébe, fel a temetődombra (ahol később a sírja áll), és északnyugat felé nézett, tizenöt kilométerre a Balatont láthatta és a Keszthelyi-medencét. Ha tovább is látott volna, mintegy hetvenöt kilométernyire, ott a szülőfaluja. Osztályrészeként lett kies szőleje, arany kalásszal bíztató földje: szeretett Szabadság lakta hajlékát.