Lecseréli az egészségügy vezetését az új miniszter
kasler_screenshot_top_story_lead.jpg

Lecseréli az egészségügy vezetését az új miniszter

  • narancs.hu
  • 2018. június 5.

Belpol

Kásler Miklós nagytakarítást végez az egészségügyi igazgatóságon.

Szinte nincs olyan középvezető az egészségügyi igazgatáson, akit az új miniszter még ne cserélt volna le, vagy ne várná a felmondólevelét, írja a Népszava, hozzátéve hogy ilyen mértékű vezetőcsere csak kormányváltás idején szokás. A lapnak egy kormányközeli forrás úgy nyilatkozott, hogy megpróbálják a Lázár János egykori kancellária- illetve Kósa Lajos volt tárca nélküli miniszterhez köthető emberektől megtisztítani az Emberi Erőforrások Minisztériumának apparátusát és háttérintézményeit. Mások szerint viszont egyszerűen arról van szó, hogy Kásler „tiszta lappal akar indulni“, a tárca átalakítására pedig szabad kezet kapott Orbántól.

A helyettes államtitkárok közül például volt olyan, aki éppen a Népszavából tudta meg, hogy távozni fog.

A lap azt írja az ágazat irányítása is új struktúrában működik majd, és említ is pár konkrét változást. E szerint lesz egy általános helyettes-államtitkárság amit Nagy Szilárd, fül-orr-gégész, Zombor Gábor egykori kabinetfőnöke vezet majd. Érkezik a minisztériumba Fábián Attila, a Soproni Egyetem dékánja is, még nem tudni pontosan milyen posztra.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) ismét külön szervezet lesz, amit újra független országos tisztifőorvos irányít, méghozzá Kovács Attila, az ÁNTSZ egykori helyettes vezetője.

Távozik posztjáról több intézményi vezető is, köztük az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója, Pozsgai Csilla, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője Dexler Donát is.

Figyelmébe ajánljuk