Lemondott a polgármester Zagyvarékason, időközi választás lesz

Belpol

Kurucz László Árpád megromlott egészségi állapotára való tekintettel június 1-ei hatállyal távozik tisztségéből – olvasható a község honlapján.

Az időközi polgármester-választásig a polgármester feladat- és hatásköreit Polónyi László, a pénzügyi bizottság fideszes elnöke látja el.

Az önkormányzati képviselő-testület Kuruczon kívül hattagú – két független, négy fideszes taggal – , de ahogy a település honlapján olvasható, a függetlenként bejutott Jakabné Tokai Mária képviselő is lemondott a mandátumáról.

Kurucz 2002 és 2006 között volt már polgármester. Az akkori önkormányzati választás helyi érdekessége az volt, hogy az országos átlagot jóval meghaladva hét polgármesterjelölt is indult. Kurucz akkor és 2019 után is függetlenként töltötte be a posztját.

Második ciklusa elején, 2020-ban felháborodott közmunkások vonultak a polgármesteri hivatal elé, mert kiderült, hiába dolgoztak, nem kaptak érte fizetést. Kurucz az elégedetlenkedőkkel nem beszélt, mert a megmozdulás idején éppen orvosnál volt.

Nemcsak Zagyvarékason lesz időközi választás Jász-Nagykun-Szolnok megyében, hanem Tiszavárkonyban, Jászárokszálláson, Mezőtúron, Jászboldogházán és Szolnokon egyik egyéni választókörzetében is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk