Lemondott a tankerületi vezető, aki megbüntette a vasalódeszkás testnevelőtanárt

  • narancs.hu
  • 2020. június 14.

Belpol

Balázs József ellen az ombudsman is vizsgálatot indított.

Lemondott a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, Balázs József június 15-i hatállyal távozik a posztjáról, tudta meg a Promenad.hu.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a tankerület meghurcolta azt a makói testnevelőtanárt, aki egy vicces videóval próbálta motiválni a diákjait a digitális oktatás kezdetén. Vezsenyi László, a Makói József Attila Gimnázium tanára még a digitális oktatás bevezetése után készített egy humoros videót arról, hogy a digitális testenevelésóra keretében egy vasalódeszkán fekve hogyan kell gyakorolni az úszást.

Később viszont az ombudsman a tankerületi igazgató ellen indított vizsgálatot. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a makói tankerületi igazgató döntése, ezért hivatalból azonnali vizsgálatot indított a tankerületi igazgató ellen.

Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki, a vasalódeszkás tanár elleni támadása mellett ilyen volt a szentesi gimnázium felvételi feltételeinek utólagos módosítása, emlékeztet a lap.

Ombudsmani vizsgálat indul a vasalódeszkán úszást oktató tanár meghurcolása miatt

A vicces videó készítése óta a tanár nem taníthat, az ombudsman a tankerületi vezető ellen indított vizsgálatot. Előbb meghurcolta a tankerület a makói testnevelőtanárt, aki egy vicces videóval próbálta motiválni a diákjait a digitális oktatás kezdetén, most viszont az ombudsman a tankerületi igazgató ellen indított vizsgálatot - írja a hvg.hu.

Figyelmébe ajánljuk