Lemondott Schadl György a végrehajtói kar elnöki tisztségéről

  • narancs.hu
  • 2023. április 27.

Belpol

Vele együtt az elnökség. Schadl tíz hónapja ül előzetesben. 

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnöke kézhez kapta azt a hivatalos dokumentumot, amelyben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökségének tagjai csütörtökön lemondtak tisztségükről – tudatta a hatóság az MTI-vel.

A közlemény szerint a fenti körülményt figyelembe véve, az MBVK új elnökségének megválasztása érdekében a hatóság elnöke a bírósági végrehajtásról szóló törvényben foglalt jogkörével élve intézkedett a kar rendkívüli közgyűlésének összehívásáról.

A kar elnöke Schadl György volt, aki közel egy éve előzetesben van, ugyanis a vád szerint korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, a kormány korábbi igazságügyi államtitkárával, fideszes országgyűlési képviselővel. Schadl rendszeresen készpénzt (2021 júliusáig bezárólag mintegy 83 millió forintot) adott Völnernek, aki cserébe az MBVK ezidáig elnöki tisztségét betöltő Schadl György érdekei szerint járt el a végrehajtók kinevezésében és más ügyekben. 

Schadl és Völner Pál a tárgyaláson mindent tagadott. Az ügyészség Völnerre nyolc, Schadlre tív év börtönt kért abban az esetben, ha beismerik a bűnösségüket. Továbbá előbbire 25, utóbbira 200 millió forint pénzbüntetést kiszabását is indítványozták, illetve mindkettőjüket tíz év közügyektől való eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltást kértek, valamint vagyonelkobzást a jogtalan gazdálkodásuk erejéig. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk