Lengyel kormányfő: Orbán is támogatja az oroszok kizárását a SWIFT-ből

  • narancs.hu
  • 2022. február 26.

Belpol

Mateusz Morawiecki beszélt Orbánnal, aki támogatásáról biztosította.

Úgy tűnik, Magyarország is támogatni fogja, hogy a nemzetközi büntetőintézkedések következő lépéseként az EU döntsön arról, hogy kizárják az orosz pénzintézeteket a SWIFT bankközi kommunikációs rendszerből.

Ezt rendhagyó módon nem a magyar kormány bejelentéséből tudjuk, hanem Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Twitter-üzenetéből, amiben azt írja, beszélt Orbánnal, aki a szankciók támogatásáról biztosította, beleértve a SWIFT-et érintőt is.

A magyar kormány eddig nem nyilvánult meg világosan a kérdésben, ugyanakkor hevesen tagadta és álhírnek nevezte azokat az értesüléseket, melyek szerint Magyarország utolsó európai államként blokkolná a keményebb pénzügyi szankciókat.

Arról, hogy az európai vezetők  – többek között az ukrán diplomáciai erőfeszítések eredményeképp – egyre inkább hajlanak Oroszország kizárására a SWIFT-ből, itt írtunk bővebben:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk