Polyák Gábor visszahívná a közmédia vezérét az orosz propaganda miatt

  • narancs.hu
  • 2022. február 26.

Belpol

Az ellenzék médiapolitikai szakértője a Médiatanács elnökéhez intézett felhívást. 

Polyák Gábor, az Egységben Magyarországért médiapolitikai kabinetvezetője Facebook-oldalán szólította fel Koltay Andrást, a Médiatanács elnökét, hogy távolítsa el az MTVA vezérigazgatóját.

"A te személyes felelősséged, hogy azonnal véget vess annak, hogy az állami tévé Spöttlével, Nógrádival és hasonló közveszélyes hazudozókkal harsogja az orosz háborús propagandát" – írta Polyák, emlékeztetve arra, hogy a törvény a Médiatanács elnökének egyszemélyi döntésévé teszi az MTVA vezérigazgató – jelen esetben Papp Dániel – visszahívását.

A Telex szerint az LMP is a Médiatanácshoz fordult az ügy miatt, Ungár Péter pedig Facebook-oldalán intézett nyílt levelet Papp Dánielhez, többek között aziránt érdeklődve, hogy "kapott-e pénzt a Kremltől azért, hogy kiszolgálja a geopolitikai érdekeiket? Kellett jelentést tennie az orosz nagykövetség valamelyik alkalmazottjának? Milyen formában kapja Moszkvától az instrukciókat a műsor elkészítéséhez?"

A közmédia "szakértői" az elmúlt napokban többek között kifejtették, hogy "az ukrán vezetés nagyon sok csacsiságot csinál, illetve hogy „korábban is kellett volna, és továbbra is érdemes komolyan venni, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök mond”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk