Leszavazta a Fidesz Völner Pál végkielégítésének felfüggesztését

  • narancs.hu
  • 2022. február 21.

Belpol

Ami jár, az jár.

Hétfőn tárgyalta a parlament igazságügyi bizottsága azt az MSZP-s javaslatot, amely a büntetőeljárás alá vont állami vezetők végkielégítésének és szabadságmegváltásának felfüggesztését kezdeményezte a kormánynál – írja a 24.hu.

Az ülés elején Varga László (képünkön) MSZP-s képviselő előterjesztette az indítványát, határozati javaslatában azt kérte a kormánytól, hogy a büntetőügybe keveredett politikusok esetében függessze fel a távozási pénzek kifizetését a jogerős felmentő ítélet megszületéséig.

A kormánypárti képviselők közül senki nem akart hozzászólni a témához, így egyből következett a szavazás, amit hét nemmel és három igennel elutasított a bizottság, majd berekesztették az ülést, ugyanis ez volt az egyetlen napirendi pont. Varga László a portálnak elmondta, hogy nem is az elutasítás lepte meg, hanem az, hogy a fideszes képviselők még csak indokolni se voltak hajlandók a döntésüket.

Mint arról beszámoltunk, Völner ellen egy a Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott nyomozásban merült fel a gyanú, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. A gyanú szerint Völner a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Völnernek a 3,9 millió forintos végkielégítésen kívül járhat még szabadságmegváltás is a bent ragadt szabadnapjai után.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk