Iványi Gáborék mellett tüntetnek délután az ellenzéki pártok

  • narancs.hu
  • 2022. február 21.

Belpol

A demonstrációt 3 órakor tartják a Dankó utcában.

Szolidaritási demonstrációt tartanak hétfőn délután 3 órakor az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjánál, Budapesten. A „spontán flashmobot” a Párbeszéd kezdeményezte, a 444 információi szerint a többi ellenzéki párt is csatlakozik a megmozduláshoz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hétfő reggel körülbelül 30 NAV-ellenőr szállt ki az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjába házkutatási paranccsal. A NAV szerint "több jogi személlyel kapcsolatban" és "költségvetési csalás" miatt nyomoznának, ezért jöttek iratokat lefoglalni. Iványit ez teljesen váratlanul érte. Ragaszkodik a házkutatás során a sajtó jelenlétéhez, aminek a NAV adónyomozói nem örülnek.

Mint ismert az Iványi által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget évekkel ezelőtt megfosztották egyházi státuszától. A szervezet ennek ellenére azóta is intézményeket tart fenn. Az egyébként is anyagi gondokkal küszködő szervezet számlájáról a múlt év elején közel 250 millió forintot inkasszált a NAV.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk