Letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Belpol

Egy hónapig biztosan rács mögött marad a korrupcióval vádolt politikus.

Letartóztatták a Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét és azt az önkormányzati cégvezetőt, akit szintén kedden vettek őrizetbe az óbudai önkormányzattal kapcsolatos korrupciós ügy miatt – értesült a 24.hu.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére elmondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított alpolgármester egyhónapos letartóztatását, és annak az önkormányzati cégvezetőnek a letartóztatását is, akit ezen bűncselekmény bűnsegédként történő elkövetésével gyanúsítanak. A végzés ugyanakkor nem végleges.

 

Ahogy arról kedden beszámoltunk, a hatóságok házkutatás során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai MSZP-s alpolgármestert. A Központi Nyomozó Főügyészség és a Készenléti Rendőrség összehangolt akciójára fiktív szerződések és korrupciógyanú következtében került sor. A megalapozott gyanú szerint egy férfi – két, reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében.

Czeglédy Gergőt 2018-ban Hadházy Ákos azzal gyanúsította meg, hogy pénzt juttatott fideszes körökben mozgó ismerősének. Várnai Tamás cége összesen több mint 430 millió forintot nyert el csatornafelújítási projektek PR-kommunikációjára. Czeglédy több száz milliós üzleteiről korábban a Direkt36 is cikkezett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk