Orbán azokkal fizettetné meg az uniós bíróság büntetését, akik „nyernek a migráción”

  • narancs.hu
  • 2024. június 21.

Belpol

Péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt, ennek már a jogi keretei is megvannak.

Orbán Viktor pénteken Olaf Scholz német kancellárral tárgyal, hogy áttekintsék a júliusban kezdődő, féléves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat – erről a magyar miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában beszélt, ezúttal Berlinből bejelentkezve.

A hvg.hu összefoglalója szerint a kormányfő a találkozóval kapcsolatban megjegyezte, Németországban választások lesznek, a mindenkori német kancellárral pedig „rá kell ütni a kóser pecsétet” a német-magyar együttműködésre. Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb kérdésének az európai gazdaság versenyképességét nevezte.

Orbán beszélt arról is, hogy az uniós pozíciók elosztása „kemény műfaj”, ahol az a kérdés, hogy kinek hány szövetségese van. Szerinte a liberálisok, a baloldal és az Európai Néppárt szövetséget kötött, és megállapodott egy olyan programban, amely „nem jó Magyarországnak”, mert egy „háborúpárti koalíció”, és Soros György programját hajtják végre. Kifejtette: a keresztény, fehér lakosság fogy, a muszlim közösség száma nő, általában pedig „militarista hangulat van Németországban”.

A miniszterelnök élesen bírálta Manfred Webert, az Európai Néppárt vezetőjét, aki nemrég Magyar Péterrel találkozott Budapesten. Szerinte

Weber „régi rosszakarója Magyarországnak, von der Leyen hozzá képest csak ministránskislány.”

Mark Rutte leendő NATO-főtitkárral folytatott megbeszéléséről Orbán azt mondta: „az amerikaiak vezetésével, Németország statisztálása mellett a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot”. Szerinte arról szól a háború, hogy Szevasztopolban orosz vagy NATO zászló lesz-e majd a kikötőben.

Orbán arról is beszélt, hogy ők a „hagyományos családmodellt” védik, amit nem szeretnének fellazítani „mindenféle marháskodással”. A miniszterelnök az vizionálja, hogy „lassan már a széket vagy a fotelt is el lehet venni férjül vagy feleségül. Nem tudom, hogy az állatok mikor kerülnek sorra?” Hozzátette ebben a kérdésben a „gender kérdéseiről” tartott népszavazásra támaszkodik, és bár a háborúról nem volt népszavazás, az EP-választásnak ez volt a tétje.

Szerinte Magyarország a háborús szerepvállalás kérdésében „meghúzta a vészféket”, de „a masinisztát nem tudta meggyőzni”, ez majd Donald Trump feladata lesz, ha megválasztják amerikai elnöknek ősszel. A migrációs politikáról kifejtette: „Manfred Webernek egyetlen, a szívéhez közel álló célja van, hogy ártson Magyarországnak”. Szerinte látványos, hogy miután a Fidesz megnyerte június 9-én az EP-választást, „migrációs bírsággal” büntették Magyarországot. Orbán ezzel kapcsolatban arról beszélt:

„Látom azokat a megoldásokat, hogy azokkal fizettessük meg ezt a bírságot, akik nyernek a migráción és a háborún.”

Szerinte ennek a jogi keretei már megvannak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk