LMP: Ne épüljön nálunk több akkumulátorgyár!

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. január 7.

Belpol

A párt szerint az autó- és akkumulátorgyártás bővítése sérülékennyé teszi a magyar gazdaságot.

Az LMP azt követeli, hogy Magyarországon új akkumulátorgyárak ne épülhessenek, a már meglévőknél pedig ne történhessen bővítés, kapacitásnövelés.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti – online is közvetített – sajtótájékoztatóján arról beszélt, pártja eleve elhibázottnak tartja, hogy Magyarország „gazdasági gerincét” az Orbán-kormány az autó- és akkumulátorgyártásra építse, mert ezzel sérülékennyé és kiszolgáltatottá vált a globális folyamatoknak. 

Gál szerint a Fidesz az ország gazdaságát egyoldalúan egy rendkívül energia- és vízigényes, számos környezeti veszélyt hordozó és magyar gyökerekkel nem rendelkező iparághoz köti. Az aszályos időszakokkal és vízhiánnyal küzdő Magyarországon az akkumulátorgyárak falják a vízkészleteket, egy-egy ilyen gyár egy egész településnyi energiát felemészt – fejtette ki a szóvivő.

Gál József emlékeztetett, országszerte a lakosság számos helyen tiltakozik, azonban „a kormány erre fittyet hányva még az ünnepek alatt is folytatta az engedélyeztetési eljárásokat” Győrben, Debrecenben és Komáromban.

Szólt arról is, hogy Debrecenben jövő hétfőn és január 20-án is közmeghallgatást tartanak az ott létesítendő akkumulátorgyárról, ezeken az eseményeken az LMP is ott lesz. Január 12-én az LMP lakossági fórumot is tart Debrecenben.

Az LMP szerint a kormánynak a környezetszennyező és nagy vízigényű gyárak helyett a kis- és középvállalkozókat kellene támogatnia és fejlesztenie.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk