Lubics Szilvia ultrafutót kérdezte Novák Katalin

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. június 21.

Belpol

A Sándor-palotában rendezett program elnevezése: SP Talks.

Lubics Szilvia ultramaratonista, fogorvos, három gyermekes anya volt szerdán a Sándor-palota SP Talks elnevezésű programjának vendége, akivel Novák Katalin köztársasági elnök beszélgetett.

Az MTI beszámolója szerint a köztársasági elnök a futó rendkívüli teljesítményére hívta fel a figyelmet, amely szerinte sokakat motiválhat, és nagyon ösztönző, hogy Lubics Szilvia nemcsak kivételes sportember, hanem kivételes ember is.

Az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztesét Novák Katalin egyebek mellett arról kérdezte, mi motiválja, melyek voltak a sivatagi és antarktiszi futásának legnagyobb nehézségei, mi ösztönzi arra, hogy ilyen versenyeken induljon.

Kiderült, Lubics Szilvia 2003-ban kezdett el futni, első alkalommal 4 kilométert tett meg. Beszélt arról, hogy a futásban gyorsan lehet fejlődni, csak ne legyenek azonnal nagy elvárásai az embernek magával szemben. Ritkán motiválta az, hogy dobogón álljon, a lényeg mindig az volt számára, hogy teljesítse a távot.

A tavalyi antarktiszi futását felidézve azt mondta, hogy nagyon fárasztó és nehéz volt, de vannak új céljai, egyre több versenyre vágyik elmenni. Számára fontos az, hogy egy versenyben legyen valami félelmetes, mert ez arra ösztönzi, hogy pluszenergiákat tegyen bele, ez ad emocionális töltetet. A sivatagi futásban is sok kihívást látott. Jövőbeli céljai között egy novemberi jordániai sivatagi futást is említett.

Novák Katalin a beszélgetésben – amelyről a tudósításból nem derült ki, hogy közönség előtt zajlott-e – felidézte azt is, hogy Lubics Szilviának 2017-ben jelent meg férjével közösen írt Másfél nap az élet című könyve, majd 2020-ban második műve A homokdűnén túl címmel.

 
Lubics Szilvia ultramaratonista volt a Sándor-palota programsorozatának vendégeSzöveg:Budapest, 2023. június 21. Novák Katalin köztársasági elnök (j) és Lubics Szilvia ultramaratonista beszélget a Sándor-palota SP Talks elnevezésű programján 2023. június 21-én. MTI/Bruzák Noémi
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk