Luxusbörtön Magyarországon: nyitott kapuk, fegyőr sehol
Képünk illusztráció

Luxusbörtön Magyarországon: nyitott kapuk, fegyőr sehol

  • narancs.hu
  • 2019. március 19.

Belpol

A rabok a börtönparancsnok feleségének cégénél dolgoznak.

Egyágyas, saját kulccsal zárható szobák, rács nélküli ablakok, saját tévé, parkosított udvar, szökőkút, teniszpálya: így jellemzi a 24.hu azt a kecskeméti luxusbörtönt, melyről videót is közöl.

Az intézmény az 1990-es évek óta üzemel, válogatott rabokkal. Ide kerültek az igazságszolgáltatás, a hatóságok és a fegyveres testületek megtévedt tagjai, az úgynevezett védett személyek. A lap szerint ide kerülnek a VIP-vendégek is, a gazdasági bűncselekmények miatt elítélt vállalkozók, tehetős üzletemberek között, és bennfentesek szerint nagyobb a politikusok rokonságába, közvetlen ismeretségi körébe tartozó elítéltek aránya is a többi magyar fegyintézethez képest.

A körletek szinte mindegyike egyágyas, és a rabok többsége őrfelügyelet nélkül járhat külső helyszínre dolgozni. A lap szerint az elítéltek az utcára is szabadon kimehetnek.

15 fogvatartott a Táborfalván a Ferroplast Kft. egy műanyag-feldolgozó és -fröccsöntő üzemében dolgozik. A cég egyik tulajdonosa Füzesiné Gajdácsi Magdolna az egyik szomszédos Bács-Kiskun megyei börtön igazgatójának felesége. Füzesi Viktor ezredes az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet vezeti.

Ugyanakkor a kecskeméti luxusbörtön parancsnokának felesége viszont az állampusztai börtönben működő céget vezeti. Zachar Tibor felesége a lap szerint szerint az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztagyárának lett az üzemvezetője. Ez a cég látja el tésztával a magyar börtönöket.

 

Figyelmébe ajánljuk