Ma is elfoglalták a tüntetők a Lánchidat

  • narancs.hu
  • 2018. december 13.

Belpol

A békés tömeg az Oktogon felé tart.

A Kossuth térre hirdették meg a tegnapi túlóratörvény ellenes tüntetés folytatását a Szabad Egyetem Facebook-csoport szervezői.

A demonstráció elején Tamás Gáspár Miklós tartott rövid beszédet, melyben azt hangsúlyozta, hogy egy új korszak kezdődött, hiszen egyetemisták, munkások és szakszervezetek közösen állnak ki az önkény ellen.

Később a nagyjából ezer fős tömeg dobosok vezetésével elindult a Margit híd felé, majd a rakparton vonulva, a Lánchídon keresztül a Deák Ferenc tér felé vették az irányt.

false

 

Fotó: Mónus Márton

Séta közben a demonstrálók a  „Nem leszünk rabszolgák!", „Gyertek velünk!", „Orbán takarodj", "elegünk van" és "szabad ország, szabad egyetem" rigmusokat skandálják.

A tüntetőkhöz folyamatosan csatlakoznak a menet során, illetve számos autós és egy mentős  is dudálással fejezi ki szimpátiáját.

A tegnapihoz hasonló erőszaknak vagy rendbontásnak egyelőre semmi nyoma. A Kossuth téren a rendezvény elején bemondták a szervezők, hogy ez egy teljesen erőszakmentes tüntetés, az erőszakmentes véleménynyilvánításban hisznek. A szervezők azt is bemondták, hogy nem a rendőrök ellen vannak, ők is túlóráznak.

Figyelmébe ajánljuk