Mága Zoltán etika- és történelemkönyvekben is szerepel

  • narancs.hu
  • 2022. június 15.

Belpol

A hegedűművészt Zrínyi Miklós, Bem József és Damjanich János mellett említik, mint a hazaszeret pozitív példáját.

Mága Zoltán vasárnap posztolta Facebook-oldalára a hírt: „ismét bekerültem egy történelemkönyvbe”, mint a hazaszeret pozitív példája. A poszthoz Mága egy fotót is mellékelt a tankönyvből, amiben Zrínyi Miklóssal, Bem Józseffel, Damjanich Jánossal, Pollack Mihállyal és Papadimitriu Athinával szerepel egy feladatban.

Telex megkereste az Oktatási Hivatalt; a válaszban azt közölték: „Mága Zoltán hegedűművész az Oktatási Hivatal két történelemtankönyvében szerepel: a Történelem 8. (NT-11881/1) tankönyv 174. oldalán, a világhírű magyarországi romákat felsoroló bekezdésben, illetve a Történelem 12. (NT-17442) 196. oldalán egy feladat részeként, amelynek célja, hogy a diákok sikeres roma származású művészeket, sportolókat, tudósokat gyűjtsenek.”

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint egyébként az a könyv, amiből Mága kitett egy részletet, nem történelemkönyv, hanem a hatodik osztályos etika tárgyhoz készült, ráadásul Mága posztjával ellentétben nem is új. Olyannyira nem, hogy már át is dolgozták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.