Magyar Kétfarkú Kutya Párt: „Rendesen beszart tőlünk a Jobbik Zuglóban”

  • Magyar Krisztián
  • 2017. március 18.

Belpol

Tóth Imre, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje egy őt ábrázoló szobrot, saját csillagképet és földikutya-rezervátumot is ígér a zuglóiaknak. A politikust telefonon értük utol.

magyarnarancs.hu: Csütörtökön nyilvántartásba vette a zuglói választási bizottság, így biztosan indulhat az áprilisi időközi választásokon. Furcsa egybeesés, hogy aznap, amikor megtörtént a nyilvántartásba vétel, a Jobbik bejelentette, hogy nem indít jelöltet Zuglóban. Megijedtek öntől?

Tóth Imre: Biztos vagyok ebben, miattunk futamodtak meg, rendesen beszart tőlünk a Jobbik Zuglóban. Látták, hogy esélytelenek ellenem, csak feleslegesen szégyenítenék meg magukat. De ezt a többi pártnál is fenntartom.

magyarnarancs.hu: A többiek mikor lépnek majd vissza?

TI: Nem akarok maffiamódszerekkel élni, ők maguk majd szépen belátják, hogy felesleges időt és pénzt pazarolniuk az egészre. Elsősorban a baloldali jelölteknek tudom ajánlani, hogy legyen meg a józan eszük, és inkább el se induljanak. Nem tudom, a Fidesz indít valakit?

magyarnarancs.hu: Még nem rémültek meg, úgyhogy igen.

TI: Hát akkor őket meg megpróbáljuk legyűrni, vagyis nem megpróbáljuk, hanem legyűrjük.

Tóth Imre a mélyéig hatol

Tóth Imre a mélyéig hatol

Fotó: MKKP

 

magyarnarancs.hu: Debrecenben él, mikor volt utoljára Zuglóban?

TI: Sose voltam, vagyis egyszer, de csak átmentem rajta, viszont már akkor láttam, hogy itt baj van, és segíteni kellene valahogy.

magyarnarancs.hu: Messziről is lehet nagyon jókat ígérni?

TI: Eleve azt vallom, hogy az ígéretek maradjanak meg ígéreteknek. Az a cél, hogy nem is mennék oda, az emberek utálják a politikusokat, én mit szerencsétlenkedjek ott, nem is ismerek ott senkit, nem is ismerem a környéket, csak eltévednék. És ami a legfontosabb: 146 kiló vagyok, ha Zuglón állok, akkor a kerület a rohadt életbe nem fog felemelkedni, miközben nekünk meg ez lenne a célunk.

magyarnarancs.hu: Szóval mik azok az ígéretek?

TI: Szeretnék egy földikutya-rezervátumot, ez a saját ötletem, és még jó lenne egy saját csillagkép is Zuglónak. Egyelőre csak a déli félteken találtunk egy ilyen Z alakú csillagegyüttest, de majd ilyen nagyobb kivetítőket kihelyezünk, azon mutogatjuk a helyieknek, ha van rá valós lakossági igény. De ha nem kell a lakosoknak, akkor nem lesz, konstruktív vagyok, csak akkor mondjanak mást, és akkor azt ígérjük meg. Sokkal jobb, mint a nemzeti konzultáció meg ilyenek, bár kicsiben mi is megcsináljuk, mert a terveink szerint felállítanánk egy Tóth Imre-szobrot, ami nem is biztos, hogy hasonlítana rám; annak a hasában lenne egy nyílás, oda lehet bedobni az ötleteket és a kérdéseket, azok majd valahogy eljutnak hozzám, hiszen én sose leszek ott. Aztán ezeket megbeszélhetnénk valahol máshol a belvárosban, ahol azért mégis jobbak a körülmények, például az V. kerületben.

magyarnarancs.hu: Helikopterek beszerzését is tervezték, azzal mi a helyzet?

TI: Ezt a többiek akarják, mivel Zuglóban sok a sín és a vonat, és lenne egy bizonyos szakasz, amelyet kiváltanának úgy, hogy a vonatokat óriási nagy helikopterekkel átszállítanák, és visszaraknák a sínekre, ahol vége van Zuglónak. Vagy egy másik megoldás: az utasokat vinnék el Zugló egyik határából a másikba, és aztán mindenki folytathatná az útját a vonaton. De ez hülyeség, mert a pártnak már állítólag van kötött pályás teleportja. Persze vannak emberek, akik nem szeretnék, hogy atomjaikra bontsuk őket azzal az ígérettel, hogy máshol majd összerakjuk. Ők talán félnek ettől egy kicsit, de én azt mondom, hogy egyesével kéne utaztatni így az embereket, és akkor minden bizonnyal ugyanazok az atomok kerülnek össze a végén, amelyek az illetőben voltak.

magyarnarancs.hu: Ígérték, hogy a Hungária körutat leviszik a föld alá. Tervek is vannak már?

TI: Ezt csak úgy megígértem, innentől kezdve ez már nem érdekel. Politikus és fűtésszerelő vagyok, ilyenekkel engem ne is zargasson senki. A fűtést meg tudom csinálni, ha nagyon szükséges, számlára vagy máshogy, azt majd megbeszéljük. Hogy a Hungária körutat hogy oldják meg, az legyen a párt gondja, ők mondták, hogy ígérjem meg, hát rajtam nem múlik. De remélem, hogy azért megoldják, bár nem tudom, mire képesek, hiszen párttag se vagyok, ettől függetlenül nagyon szimpatikusak.

Ha már nem kérdezte meg, a Rákos-patakot is mindképp szeretném meggyógyítani, hiszen hallottuk, hogy van, aki C-vitaminnal kezeli a rákot, nekünk meg vannak aszkorbinsavat köpő menyétjeink, őket odatelepítjük, és a pataknak ezután semmi baja nem lesz.

magyarnarancs.hu: Ki támogatja a kampányát?

TI: A Gyuri, a Sörös Gyuri, az szokott küldeni pénzt, másról nem tudok. De az nagyon zavar, hogy nem nekem küldik egyből, hiszen a pártot pénzelik. Mindegy, mit kérdezett, akkor is elmondom, hogy úgy kerültem ebbe az egészbe, hogy a Bruti nem vállalta el, én meg pont fűtést szereltem Kovács elnök úr uniós pénzből felhúzott vidéki vadászkastélyában, és akkor ő mondta, hogy mi lenne, ha én csinálnám ezt a Zuglót. Aztán mondták, hogy előtte kivisznek a Kajmán-szigetekre, még most is ott vagyok, éppen egy politikusképzőt végeztem el. Kicsit elfáradtam, így még itt napozgatok, búvárkodás, ilyesmi, mert pótvizsga is volt, meghúztak két tantárgyból, mivel nem tudtam szemrebbenés nélkül, csak szemrebbenéssel hazudni egy nyugdíjas arcába, a másik meg, hogy nem tudtam úgy beállni két rokiparkolóba, hogy mind a két helyet elfoglaljam egyszerre. De szerencsére végeztem, most épp itt vagyok még a tengerparton, eszem ágában sincs elmenni Zuglóba.

Pénzt keres a Kajmán-szigeteken

Pénzt keres a Kajmán-szigeteken

Fotó: MKKP

 

magyarnarancs.hu: Ezt is a Sörös Gyuri pénzéből fizeti?

TI: Nem tudom, a párt adta, az fizet mindent. Én nem is hoztam magammal pénzt, forint van nálam, de az itt nem kell. Az is baj, hogy nekem alapból nincs pénzem, azért szeretnék nyerni a választásokon, hogy kapjak majd pénzt rendszeresen úgy, hogy be se kelljen járni dolgozni. A korábbi munkahelyemen, ha három napig nem mentem be, óriási balhé volt belőle, de Zuglóban ez a veszély nem fenyeget majd. Mondták, hogy évente egy-két alkalom elég lesz, de azt még nem tudom, hogy oldom meg, mert én meg nem akarok Zuglóba menni. De ha megválasztottak, akkor lehet, mégis elmegyek egyszer vagy kétszer. Bár így megszegem az ígéretem, mindegy, majd kimagyarázom valahogy, úgyse fognak rá emlékezni.

magyarnarancs.hu: Említette, hogy fűtésszerelőként is dolgozik, nem akar ezzel közelebb kerülni Orbán Viktorhoz, akinek egy ismerőse gázszerelő volt, aztán gyorsan milliárdos vállalkozó és polgármester lett?

TI: Neki már megvan a saját embere, én azt szeretném, ha a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke lenne majd a kormányfő, és akkor nála fogok fűtést szerelni. De nem akarok én ilyen áthallásokat, azzal is megelégednék, ha nem annyiért szerelnék a későbbiekben a fűtést, mint most, és én lehetnék az ország fűtésszerelője. A gázszerelés nem izgat, mindenki sütögesse a saját kis pecsenyéjét azon, amin akarja.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.