Magyar Péter: „A főpolgármester megzsarolt engem”

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 30.

Belpol

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely valótlanságokat állít a Telexnek adott interjújában.

„Egy valódi vezető teljesíti a törvényi kötelezettségeit, próbál kompromisszumos jelölteket és megoldásokat találni. Egyeztet az érdemi szereplőkkel és nem vádaskodik” – írja hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, Karácsony Gergely Telexnek adott interjújára reagálva. A Tisza párt elnöke szerint a főpolgármester ehelyett

„inkább megzsarolt engem, hogy ha nem támogatjuk a Gyurcsány-Bajnai kormány embereit Kiss Ambrust és Tordai Csabát, akkor inkább senkit nem jelöl helyettesnek.”

Magyar Péter szerint Karácsony Gergely azt is elmondta neki, hogy ha nem támogatják a szavazatunkkal, hogy „a főváros vezetésében és cégeiben itt maradjanak a »régi gárda« kemény titánjai, akkor inkább költségvetést sem készít a fővárosban.” A Tisza párt politikusa szerint „a régi hatalmi elit szereplői összefognak és támadják az egyetlen új potens politikai erőt, amely azt tűzte zászlajára, hogy felszámolja az eddigi fővárosi és országos színtű korrupciós, urambátyám világot.” Hozzátette, szerinte az is hazugság, hogy a tiszás képviselők nem vállalnak felelősséget a közgyűlésben, hiszen két tanácsnokot is jelölnek.

„Másrészt valódi felelősséget csak úgy lehet vállalni, ha valódi jogkörei vannak a képviselőknek és nem a főpolgármesterhez van telepítve minden jog- és hatáskör. Az erre vonatkozó javaslatunkat elküldtük Karácsony Gergelynek” – tette hozzá Magyar Péter, majd arról írt, Karácsony Gergelynek egy egész nyara volt arra, hogy „összeállítson egy kompromisszumos működési modellt.”

Vitézy Dávid szintén a közösségi oldalán reagált a hétfői Karácsony-interjúra, és ugyancsak azt vetette a főpolgármester szemére, hogy az elmúlt három hónapban nem sikerült megkötnie a megfelelő kompromisszumokat. Vitézy kijelentette: „Nem jelentkeztem főpolgármester-helyettesnek.” Szerinte a főpolgármester az interjúban „kizárólag panaszkodik, másokra mutogat, valótlanságokat állít és persze a Gyurcsány-kormányból hozott szövetségeseinek átmentéséhez ragaszkodik.”

Karácsony Gergely az önkormányzati ciklus nyitányaként Telex-interjút adott, amiben kizárólag panaszkodik, másokra...

Posted by Vitézy Dávid on Monday, September 30, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk