Magyar Péter hőmérővel járja a kórházakat, volt, ahol 38,4 fokot mért

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 14.

Belpol

A sajtó képviselőit nem engedték be a Péterfy utcai Kórházba.

„Délután 12.30: Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház, 38,4 fok, és ez rövidesen bőven 40 fok fölött lesz. Útban a sebészeti osztályról a szülészeten át a műtőbe” – írta közösségi oldalán Magyar Péter szerdán. A Tisza Párt elnöke az államtitkárnak is üzent: „Takács Péter egészségügyi államtitkár tegnap a teljes sajtót elvitte egy propaganda bejárásra az egyetlen olyan intézménybe, ahol klimatizált a helyiségek jó része. Államtitkár úr, várjuk ide is! Hátha önt beengedik.”

Magyar néhány órával később így folytatta: „Ha most magukra hagyjuk az orvosainkat és ápolóinkat, akkor a gyerekeink és unokáink jövőjéről is lemondunk.” A Péterfy utcai kórházból arról számolt be, hogy szappan és fertőtlenítőszer nélküli mosdókkal, megfélemlített, végletekig kizsigerelt egészségügyi dolgozókkal találkozott. „Volt orvos, aki sírt és könyörgött, hogy ne hagyjuk magukra őket, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot arról, hogy milyen körülmények között próbálnak napról napra életeket menteni.”

„Elég volt! Követeljük Pintér Sándor belügyminiszter és Takács Péter egészségügyi államtitkár azonnali leváltását és a szükséges plusz források biztosítását az egészségügy területére. Követeljük, hogy Orbán Viktor szakítsa meg a luxus nyaralását és hívjon össze rendkívüli kormányülést az egészségügy és a magyar betegek megmentése érdekében!” – írja Magyar.

A Tisza Párt azt ígéri, hogy kormányváltás után első lépésként átcsoportosítja a Rogán-féle propagandaminisztérium 650 milliárd forintos éves költségvetését az egészségügyre.

Az ATV arról számolt be, hogy ma több lap és tévé riportere is Magyar Péterrel tartott a kórházi látogatásra, de az újságírókat előbb kitessékelték az épületből, majd egy vaslánccal zárták le a főbejáratot. Magyar Péter ezt úgy kommentálta, hogy „felsőbb politikai utasításra megtiltották a független sajtó belépését az intézménybe”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk