Magyarország antikorrupciós teljesítménye „globálisan elégtelen”

  • narancs.hu
  • 2022. június 3.

Belpol

Nem fejlődtünk tavaly óta. 

„Globálisan elégtelennek” értékelte Magyarország teljesítményét a Korrupció Elleni Államok Csoportja (GRECO) az idei jelentésében, amely a parlamenti képviselőkhöz, ügyészekhez és bírókhoz kapcsolódó korrupciós ügyek megelőzését vizsgálja 49 európai országban és az Egyesült Államokban – írja a Telex. A jelentés szerint a javasolt 18 ajánlás közül mindössze ötöt hajtott végre maximálisan, négyet pedig részben a magyar kormány. Ez az arány a tavalyi jelentés eredményeivel egyezik meg. 

GRECO az Európa Tanács által létrehozott antikorrupciós szervezet, mely rendszeres ajánlásokat tesz arra vonatkozóan, hogyan csökkenthető a tagországaiban a korrupció kockázata, emellett ezeknek az ajánlásoknak a végrehajtását is ellenőrzi, írja a Telex. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk