Orbán szerint teljesen rendben van az, ami Őcsényben történt, így kell ezekkel

  • narancs.hu
  • 2017.09.29 14:41

Belpol

„Takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat!”

Kedden számoltunk be róla, hogy az őcsényi falugyűlésen igencsak elszabadultak az indulatok, s a helyi lakosok szájából olyan mondatok hangzottak el, mint hogy „takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat”. Mindezt pedig csak azért, mert egy őcsényi szálláshely tulajdonosa Magyarországon teljesen legálisan tartózkodó menekült gyerekeket fogadott volna a panziójában.

A tulajdonost megfenyegették, majd kiszúrták a furgonja kerekeit,

végül pedig a község polgármestere is lemondott.

Az üggyel kapcsolatban tegnap megszólalt Lázár János is, de a kancelláriaminiszter rögtön el is mondta, hogy nincs itt semmi látnivaló,

mi, magyarok ilyenek vagyunk,

és szerinte az idegengyűlölet ilyen mértékű megnyilvánulásához a menekültek ellen már több mint két éve hergelő kormánynak nincsen köze.

Ma pedig a tallinni EU-csúcsra érkező Orbán Viktort is megkérdezték, mit szól mindehhez. A kormányfő szó szerint ezt mondta:

„Semmi kivetnivalót nem találtam én ebben. Hát, nem akarnak az emberek migránsokat befogadni. Nem akarnak az országba, és nem akarnak a falujukba. És annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni. A magyar ember szereti a gyerekeket, meg egyébként is, az elesetteket mindig szívesen segíti. De annyit hazudoztak migránsügyben, hogy amikor azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban.”

Orbán érkezik a csúcsra

Orbán érkezik a csúcsra

Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina

Magyarország kormányfője tehát semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy emberek másokat fenyegetnek, kiszúrják a falu egyik lakójának autógumiját, és a legrémesebb időket idéző gyűlölettel fordulnak a menekültek felé.

(via MTI/444.hu)

Neked ajánljuk