Manfred Weber Budapestre jön, hogy megértesse Orbánnal, jó úton halad, hogy kizárják a Fideszt a Néppártból

  • narancs.hu
  • 2019. március 9.

Belpol

Weber szerint a konfliktus nem a migrációról, hanem az EU és az EPP értékeiről szól.

Jövő héten Budapestre látogat Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője, az Európai Bizottság elnöki posztjának vezető jelöltje. A politikus a német Welt am Sonntag lapnak nyilatkozva jelentette be a vizitet.

“A következő néhány napban személyesen fogok beszélni Orbán Viktorral Budapesten, hogy megértessem vele: jelenleg jó úton halad afelé, hogy távozzon az Európai Néppártból.” Weber hangsúlyozta, a konfliktus nem egy kelet-nyugati nézeteltérés a migráció miatt, hanem az EU és az EPP értékeiről szól.

A német lap egyébként azzal a felvezetéssel közölte a hírt, hogy Weber békülési szándékkal jön majd Budapestre, mert meg szeretné akadályozni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

Manfred Weber: Orbán fejezze be, és kérjen bocsánatot

Rossz irányba halad a magyar miniszterelnök az EPP frakcióvezetője szerint. "Megjegyzéseivel és plakátkampányaival Orbán Viktor súlyos károkat okozott az EPP-nek. Azt várom tőle, hogy kérjen bocsánatot és vessen véget a kampánynak" - mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője a Spiegelnek.

Figyelmébe ajánljuk