Már 13 ezren szeretnék megkoronázni Orbánt a Duna jegén

  • narancs.hu
  • 2022. június 25.

Belpol

A Facebookon viccből meghirdetett eseményt január 24-re tervezik, a Parlament elé.

Több mint tízezren csatlakoztak eddig a Facebookon ahhoz a poénból meghirdetett eseményhez, amelynek célja Orbán Viktor miniszterelnök királlyá koronázása a Duna jegén – vette észre a Blikk.

A felhívás szerint „a tizenkilenc vármegye fő ispánjai megidézik a Hunyadiak szellemét, hogy ünnepélyesen s a hagyományokat tisztelve felhelyezzék dicső vezérünk dicső kobakjának legmagasabb pontjára országunk legbecsesebb ékszerét, a magyar Szent Koronát. Áldassék a Király!”

A kezdeményező Váradi Gábor úgy tervezi, az eseményt január 24-én tartanák meg, a helyszíne pedig „a Duna jege, valahol a parlament előtt”. 

A Duna jege mint helyszín kiválasztása utalás Mátyás király megválasztására, a legendára is, ami a koronázását illeti. 1458. január 24-én, amikor a Duna jegén tényleg királyválasztó gyűlést tartottak, Mátyás még Prágában raboskodott. A korona később került a fejére.

A Facebook-esemény nyilvánvalóan arra a javaslatra reagál, amely szerint a megyéket vármegyékké nevezik át, a kormánymegbízottak pedig főispánok lesznek.

 

 

 

A Blikk emlékeztet, hogy nemcsak az esemény létrehozójának jutott eszébe a főispánokról a királyválasztás, hanem Karácsony Gergely főpolgármesternek is. Közösségi oldalán június 22-én kommentálta a javaslatot: „előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is… Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.