Már a minisztériumban is krumplit oszt a kormány

  • narancs.hu
  • 2020. december 12.

Belpol

Karácsonyi meglepi a külügyeseknek.

Almát és krumplit tartalmazó ajándékcsomagot kapnak karácsonyra a a Külgazdasági- és Külügyminisztérium dolgozói – írja a Népszava a lap birtokába került levél alapján.

„Tekintettel arra, hogy ebben a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni” – idézik a levelet.

Az üzenet szerint a dolgozók több napon keresztül, idősávokba osztva vehetik át a karácsonyra szánt csomagot, amely „hazai termelőktől származó jó minőségű 1 doboz szabolcsi alma válogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmaz”.

A Népszava hozzáteszi: "nehéz megmondani, hogy a pakkal a minisztérium a jó munkát díjazta, vagy éppenséggel az elégedetlenségét fejezte ki dolgozói felé". Kifejtik ugyanis, hogy nagy tételben vásárolva a szabolcsi almához fajtájától függően 150-300 forintért hozzá lehet jutni, ami azt jelenti, hogy ez fejenként egy-kétezer forintos tétel, és valószínűleg a krumpli is hasonló összeg lehet.

A jobbikos Jakab Pétert 4,4 millió forintos büntetésre kötelezte Kövés László házelnök, amikor egy ötkilós krumliszsákot adott Orbán Viktornak a parlamentben, úgyhogy ezzel számolva a minisztériumi ajándék igazán gáláns, jegyzi meg a lap.

Figyelmébe ajánljuk