Már a minisztériumban is krumplit oszt a kormány

  • narancs.hu
  • 2020. december 12.

Belpol

Karácsonyi meglepi a külügyeseknek.

Almát és krumplit tartalmazó ajándékcsomagot kapnak karácsonyra a a Külgazdasági- és Külügyminisztérium dolgozói – írja a Népszava a lap birtokába került levél alapján.

„Tekintettel arra, hogy ebben a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni” – idézik a levelet.

Az üzenet szerint a dolgozók több napon keresztül, idősávokba osztva vehetik át a karácsonyra szánt csomagot, amely „hazai termelőktől származó jó minőségű 1 doboz szabolcsi alma válogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmaz”.

A Népszava hozzáteszi: "nehéz megmondani, hogy a pakkal a minisztérium a jó munkát díjazta, vagy éppenséggel az elégedetlenségét fejezte ki dolgozói felé". Kifejtik ugyanis, hogy nagy tételben vásárolva a szabolcsi almához fajtájától függően 150-300 forintért hozzá lehet jutni, ami azt jelenti, hogy ez fejenként egy-kétezer forintos tétel, és valószínűleg a krumpli is hasonló összeg lehet.

A jobbikos Jakab Pétert 4,4 millió forintos büntetésre kötelezte Kövés László házelnök, amikor egy ötkilós krumliszsákot adott Orbán Viktornak a parlamentben, úgyhogy ezzel számolva a minisztériumi ajándék igazán gáláns, jegyzi meg a lap.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!