Már nem Palkovicshoz tartozik a hajdúnánási MotoGP versenypálya ügye

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 4.

Belpol

Mager Andrea felel ezután a fejlesztésért.

A kormány a MotoGP versenypálya fejlesztés előkészítésének és megvalósításának kormányzati felelőseként a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert (Mager Andreát) jelöli ki – áll a kedd este megjelent kormányhatártozatban. Egyúttal visszavonták Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter tavalyi kijelölését, amely kormánybiztosi címmel is járt.

Mindeközben a megvalósítás feladatát is elvették a debreceni székhelyű Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft.-től, és átadták a BMSK Zrt.-nek mint Beruházási Ügynökségnek, amely általában a kormányzati magasépítési beruházások megvalósítója. Előbbi cégnek át kell adnia az ügyeket, és elszámolnia az eddig elköltött pénzzel.

Az továbbra is Palkovics feladata, hogy szeptember 30-ig készítsen előterjesztést a beruházás üzemeltetéséről, valamint mutassa be a kormány részére az ezzel járó indokolt költségeket.

A kormány emellett visszavonta azt a tavalyi határozatát, amely szerint „a fejlesztés megvalósításához szükséges eljárások a 2020. évben elindításra, a szerződéskötések előkészítésre kerüljenek, a magyarországi MotoGP futam első alkalommal 2023-ban történő megrendezése érdekében”. Egy ehhez kapcsolódó rendelet viszont kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a hajdúnánási beruházást, ami egyebek közt azt jelenti, hogy településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni. 

(Magyar Közlöny)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk