Már több mint 28 ezer magyar áldozata van a járványnak

  • narancs.hu
  • 2021. május 4.

Belpol

Továbbra is száznál többen halnak meg naponta koronavírus-fertőzés következtében, de egyre kevesebb új beteget találnak.

Kedd reggelig 137 új halálos áldozatot regisztráltak, így összesen már 28045 halottja van a magyarországi koronavírus-járványnakjelentette május 4-én a kormányzati tájékoztató oldal.

Jelenleg 4739 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 549-en vannak lélegeztetőgépen, vagyis folytatódik az előző napokban is tapasztalt csökkenő tendencia. Mindössze 726 új covid-fertőzöttet regisztráltak – a 444.hu összesítése szerint ezt viszonylag kevés, 8408 új teszteredmény alapján közölték, ám a szám így is tíz százalék alatti pozitivitást mutat. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A beoltottak száma 4 099 495-ra emelkedett – amiegy nap alatt 26346 új, egyszeri vakcinázást jelent – és eddig összesen  2 157 637 fő kapta meg már a második oltását.

A négymilliós egyszeri oltás elérése határvonalat jelentett a járványügyi korlátozásokban, a kormány pedig jelentős oltási káosz árán, de elérte ezt a számot. Ezután nyíltak meg az éttermek, uszodák, mozik, valamint - a teraszok után - az éttermek belső terei is. A szolgáltatásokat ugyanakkor csak azok használhatják, akik már megkapták védettségi igazolványokat. A következő határvonal az ötmilliós szám lehet, efelett már lakodalmakat is lehet tartani a kormány ígérete szerint.

Figyelmébe ajánljuk