"A családom biztonsága az első" - visszalép a közös ellenzéki jelölt

  • narancs.hu
  • 2019. március 27.

Belpol

Mégsem indul a volt KDNP-s.

Szalma Botond újpesti polgármester-jelöltként való indulását a teljes ellenzék támogatta, Szalma azonban visszalépett. Az Indexnek családi okokra hivatkozva magyarázta, hogy miért nem indul mégsem a posztért.

Az okokat nem részletezte, de kiemelte, hogy példásnak tartja az ellenzék együttműködését, „teljes mellszélességgel” támogatja is azt a Fidesz leváltása érdekében, de részt venni nem tud benne.

Az ellenzéki pártok közös közleményben kérték a választókat, hogy fogadják el Szalma döntését, aki a közleményben azt írta: “Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első”.

Az ellenzéki pártok azt kérték, hogy a választók támogassák továbbra is az ellenzéki pártok együttműködését, ugyanis továbbra is céljuk egy közös jelölt indítása: „a továbbiakban is egységesen, egy polgármesterjelölttel, közös listával és minden önkormányzati körzetben egy képviselőjelölttel kívánnak indulni a fideszes rezsim jelöltjével szemben."

Szalma Botonddal készült interjúnkat lapunkban olvashatja:

Kizárt KDNP-s: Csicskái voltunk a Fidesznek

A múlt héten derült ki, hogy Újpesten a teljes ellenzék támogatja az egykori kereszténydemokrata politikus indulását. Magyar Narancs: Ön az újpesti KDNP alapítója, később a KDNP budapesti elnöke volt. Hogyan találták meg a zömmel baloldali ellenzéki pártok?

Figyelmébe ajánljuk