Márki-Zay a CNN-nek: „Egy keresztény politikus soha nem fogadhatja el a korrupciót”

  • narancs.hu
  • 2021. október 21.

Belpol

Szerinte Orbán egy autokrata, akinek a rendszerét a korrupció határozza meg.

Szerda esete Christiane Amanpour készített interjút interjút Márki-Zay Péterrel a CNN-en. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje többek között azt mondta, hogy soha nem volt még akkora esély Orbán Viktor legyőzésére, mint most.

De mondott mást is a CNN-nek: például, hogy a migrációellenes kormányzati retorika ellenére több mint 50 ezren kaptak bevándorlási vízumot Magyarországra, vagyis főleg politikai kommunikáciról van szó a kormány részéről. „Orbán gyűlöletkampányt indított. Humánusan kell bánnunk az emberekkel, és soha nem szabad semmilyen közösséggel szemben gyűlöletkampányt folytatni” - mondta Márki-Zay. A keresztény értékekkel gyakran takarózó orbáni rendszerről azt mondta,  hogy azt szerinte nem elsősorban az ideológia határozza meg, hanem a korrupció.

„Egy keresztény politikus soha nem fogadhatja el a korrupciót” – deklarálta Márki-Zay.

Kifejtette továbbá, hogy Orbán egy autokrata, aki úgy változtatja meg a választási törvényt is, ahogy akarja, de szerinte az elmúlt évtizedben soha nem volt akkora az esély legyőzni, mint most. Ehhez viszont Orbán hagyományos szavazóbázisát is meg kell próbálni megnyerni a választási kampányban - tette hozzá Márki-Zay.

Az ellenzéki összefogásról azt mondta, hogy a Fidesz mindenképpen meg fogja kísérelni megtörni az egységet, erre végtelen forrásaik vannak, de az ellenzéki koalíciót egyben kell tartani.

(24.hu/Telex)

Figyelmébe ajánljuk