Márki-Zay Péter: A héten eldől a kétharmad sorsa

  • narancs.hu
  • 2021. október 10.

Belpol

Szerinte a Fidesznek az az érdeke, hogy Dobrev Klára nyerje az előválasztást. 

A hét győztese: Karácsony Gergely – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje vasárnapi kampányrendezvényén.

Szerinte a főpolgármester kilépett a pártok és a saját árnyékából, azonban az áldozata csak akkor fog gyümölcsöt teremni, „ha mi ketten együtt győzünk”. Hódmezővásárhely polgármestere szerint Puzsér Róbert, Karácsony egykori riválisa is elismerte neki a főpolgármester nagyságát. 

Hozzátette, kutatások szerint neki van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktor a 22'-es választáson, amit a miniszterelnök is tud. Azoknak, akik kritizálják őt a stílusáért, azt üzeni, hogy „az önök érdekében vagyok radikális”.

„Ez a rezsim megosztottságot eszik és széthúzást iszik. Az egyetlen kiút felfelé van”

– mondta. Karácsony Gergellyel együtt erősek, és tudják, hogy az a jelölt a legideálisabb, aki a liberális, zöld, jobboldali, ateista, keresztény szavazók számára is elfogadható. „Jézus is baloldali ember volt” – mondta. A 22'-es választások igazi nagy csatája a következő hét napban dől el, az állampolgárok most fogják eldönteni, hogy áprilisban mi fog történni: neki van esélye kétharmadot alakítania, ha nem nyer, akkor pedig a Fidesz fog. 

 
Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter 
Fotó: Sióréti Gábor
 

„Adjunk esélyt arra, hogy jövőre mindenkit el tudunk vinni szavazni” – mondta, hozzátette, az előválasztáson résztvevő szavazók győzzenek meg minél több embert arról, hogy van remény a valódi változásra. Ha valakinek van egy DK-s szavazó nagymamája, őt is vigye el, és győzze meg, hogy rá szavazzon, mert a DK sem fogja tudni megvalósítani a programját, ha Orbán Viktor lesz a miniszterelnök. Szerinte a Fidesznek is az az érdeke, hogy Dobrev Klára nyerjen, ezért nem csak a DK fog mozgósítani. 

„A héten eldől a kétharmad sora” – mondta, majd beszéde végén még egyszer felhívta a színpadra Karácsony Gergelyt. Szerinte mindenkinek meg kell hoznia azt a döntést, amit a héten a főpolgármester meghozott.

Márki-Zay Péter megelőzően Karácsony Gergely, illetve Hadházy Ákos is beszédet mondott a kampányrendezvényen. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk