Márki-Zay Péter: A héten eldől a kétharmad sorsa

  • narancs.hu
  • 2021. október 10.

Belpol

Szerinte a Fidesznek az az érdeke, hogy Dobrev Klára nyerje az előválasztást. 

A hét győztese: Karácsony Gergely – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje vasárnapi kampányrendezvényén.

Szerinte a főpolgármester kilépett a pártok és a saját árnyékából, azonban az áldozata csak akkor fog gyümölcsöt teremni, „ha mi ketten együtt győzünk”. Hódmezővásárhely polgármestere szerint Puzsér Róbert, Karácsony egykori riválisa is elismerte neki a főpolgármester nagyságát. 

Hozzátette, kutatások szerint neki van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktor a 22'-es választáson, amit a miniszterelnök is tud. Azoknak, akik kritizálják őt a stílusáért, azt üzeni, hogy „az önök érdekében vagyok radikális”.

„Ez a rezsim megosztottságot eszik és széthúzást iszik. Az egyetlen kiút felfelé van”

– mondta. Karácsony Gergellyel együtt erősek, és tudják, hogy az a jelölt a legideálisabb, aki a liberális, zöld, jobboldali, ateista, keresztény szavazók számára is elfogadható. „Jézus is baloldali ember volt” – mondta. A 22'-es választások igazi nagy csatája a következő hét napban dől el, az állampolgárok most fogják eldönteni, hogy áprilisban mi fog történni: neki van esélye kétharmadot alakítania, ha nem nyer, akkor pedig a Fidesz fog. 

 
Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter 
Fotó: Sióréti Gábor
 

„Adjunk esélyt arra, hogy jövőre mindenkit el tudunk vinni szavazni” – mondta, hozzátette, az előválasztáson résztvevő szavazók győzzenek meg minél több embert arról, hogy van remény a valódi változásra. Ha valakinek van egy DK-s szavazó nagymamája, őt is vigye el, és győzze meg, hogy rá szavazzon, mert a DK sem fogja tudni megvalósítani a programját, ha Orbán Viktor lesz a miniszterelnök. Szerinte a Fidesznek is az az érdeke, hogy Dobrev Klára nyerjen, ezért nem csak a DK fog mozgósítani. 

„A héten eldől a kétharmad sora” – mondta, majd beszéde végén még egyszer felhívta a színpadra Karácsony Gergelyt. Szerinte mindenkinek meg kell hoznia azt a döntést, amit a héten a főpolgármester meghozott.

Márki-Zay Péter megelőzően Karácsony Gergely, illetve Hadházy Ákos is beszédet mondott a kampányrendezvényen. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.